Подкрепяните от Русия сепаратисти са конфискували два плаващи под чужд

...
Подкрепяните от Русия сепаратисти са конфискували два плаващи под чужд
Коментари Харесай

Потвърдено! Сепаратистите в Източна Украйна са конфискували два чужди кораба в Мариупол

Подкрепяните от Русия сепаратисти са конфискували два плаващи под непознат байрак кораба в източноукраинския пристанищен град Мариупол. Това са първи сходни дейности на сепаратистите против търговски плавателни съдове, съобщи Ройтерс, като се базира на документи, съгласно които отцепниците са декларирали, че иззетите кораби към този момент са „ държавна благосъстоятелност “.

Самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) е уведомила посредством своето " външно министерство " две корабни компании, че техните съдове са подложени на „ наложително изземване на движимо имущество с наложително преобразяване в държавна благосъстоятелност “, без каквото и да е обезщетение за притежателите, демонстрират две обособени писма.

Регистрираната в Либерия компания „ Смарта шипинг “ – притежател на плаващия под либерийски байрак транспортен съд „ Смарта “, един от иззетите съдове, сподели, че е била осведомена за изземването с имейл на 30 юни. Тя дефинира конфискуването като нелегално и „ срещу всички правила на интернационалното право “.

Компанията съобщи, че корабът е дошъл в Мариупол на 21 февруари, с цел да натовари стомана. На 20 март е бил подложен на артилерийски обстрел и развален. Екипажът от 19 души е бил наложително отведен в Донецк от съветските войски, а месец по-късно е бил освободен.

Според документите другият иззет транспортен съд е „ Блу остарял I”, плаващ под панамски байрак. Представител на основаната в Одеса компания „ Фетида меритайм “, ръководеща плавателния съд, отхвърли коментар и съобщи, че украинската работа за сигурност разполага с цялата информация.

Служител на украинското външно министерство сподели, че ведомството е осведомено със известие на „ съветските окупационни управляващи в Донецк за основаване на „ народен “ флот, формиран от кораби, откраднати от тях в Мариупол “.

По данни на Международната морска организация над 80 кораба под непознат байрак остават блокирани в украински пристанища, някои от които не престават да са под съветски надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР