Подкрепяна от тайванското правителство телевизия се извини и призова хората

...
Подкрепяна от тайванското правителство телевизия се извини и призова хората
Коментари Харесай

Тайванска телевизия вся паника, след като по погрешка обяви нападение от Китай

Подкрепяна от тайванското държавно управление телевизия се извини и прикани хората да не изпадат в суматоха, откакто по простъпка заяви за китайско нахлуване в Тайпе на фона на възходящото военно напрежение с Пекин, оповестява " Ройтерс ".

По време на днешната утринна новинарската емисия онлайн малкия екран по простъпка сподели знак за изключителни вести в долната част на екрана и информация за военни кораби и сериозна инфраструктура покрай Тайпе, изумени от китайски ракети.

Сигналите включваха предизвестия като " може да избухне война " , опожарена огромна жп гара в Тайпе от " китайски сътрудници " и оповестяване на изключително състояние от президента на Тайван.
 Тайван се припозна в Украйна и ускорява бдителността си към Китай
Тайван се припозна в Украйна и ускорява бдителността си към Китай

Пекин убеждава, че няма връзка сред двата проблема

" Граждани, молим Ви, не се изпадайте в суматоха. С актуалното изясняваме информацията и се извиняваме ", съобщи водеща в новините в 10 часа сутринта.

Тя изясни, че сигналите са били предопределени за обучение с пожарната работа в град Ню Тайпе във вторник, само че са били показани тази заран заради техническа неточност.

Китай в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор и през последните две години ускори военните действия към острова, с цел да го притисне да одобри претенциите за суверенитет на Пекин.

В последно време се ускориха опасенията на Тайван, че Китай може да употребява рецесията в Украйна, с цел да предприеме дейности против острова.

Миналия месец стана ясно, че Тайпе обмисля, чиято дълготрайност сега е четири месеца. Освен това преди дни тайванската войска за първи път разгласява за оцеляване при възможна война.
 Тайван готви популацията си за война - пусна справочник за оцеляване
Тайван готви популацията си за война - пусна справочник за оцеляване

Островът е нащрек за китайска инвазия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР