"Подкрепяме всяко искане за увеличение на възнаграждението, но не подкрепяме

...
"Подкрепяме всяко искане за увеличение на възнаграждението, но не подкрепяме
Коментари Харесай

Федерацията на синдикатите в здравеопазването не подкрепя формата на протест на медицинските сестри

"Подкрепяме всяко искане за нарастване на възнаграждението, само че не поддържаме формата на всекидневен митинг, разгласен от медицинските сестри. Виждаме предпочитание за решение на проблемите в опазването на здравето, само че не виждаме смяна в метода на финансиране ". Това сподели пред БНР доктор Пламен Радославов, заместник-председател на Федерация на синдикатите в опазването на здравето.

"Надяваме се да създадем общи правила за образуване на възнагражденията в общинските и в държавните лечебни заведения. Ще настояваме непрестанно за нов модел на финансиране в опазването на здравето “, добави доктор Радославов в предаването „ Преди всички ".

Според доктор Пламен Радославов е неприемлива съществуващата фрапантна разлика във възнагражденията на един и същи личен състав в лечебните заведения и би трябвало повече правдивост.

"Искаме ясни правила при образуването на спомагателното материално стимулиране, тъй като там се крие разковничето, най-вероятно ", добави той.

"Необходима е проверка на разпределението на парите в самите лечени заведения. В част от тях няма доходи, тъй като няма активност. Трябва да се види дали е нужна тази активност - където има раждане един път в седмицита, да вземем за пример. Трябва да се прегледа структурата на лечебните заведения. Трябва да се види кое е потребно за обществото. Тези лечебни заведения не са направени, с цел да съществуват, те би трябвало да бъдат потребни за хората, които населяват съответния район, а не да бъдат рискови ".

Д-р Радославов разяснява, че всички, които се пробват да яхнат сега митинга, са били в ръководството и са взели участие във образуването на здравни политики и не сме виждали превъзмогване на проблемите.

За казуса с дефицита на медицински сестри в бранша доктор Пламен Радославов акцентира, че първо би трябвало да бъде решен казусът с демографската рецесия. Според него потребен ход е и да се върнат напусналите страната ни медицински експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР