Подкрепяме ЕС и водещите европейски страни да продължат активното посредничество

...
Подкрепяме ЕС и водещите европейски страни да продължат активното посредничество
Коментари Харесай

Китай отряза Русия, подкрепи ЕС в конфликта с Украйна frognews.bg

„ Подкрепяме Европейски Съюз и водещите европейски страни да продължат дейното ходатайство и да положат всички старания за реализиране на мир “, сподели Ван И в диалог с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.
Китайският министър отбелязва отрицателното въздействие на спора, което става все по-сериозно. Той назова главен приоритет „ възобновяване на разговора без предварителни условия “.

Според него на договарянията страните би трябвало да обсъдят " основателните си опасения и да предложат вероятни разновидности за разрешаването им ". Тези старания би трябвало да доведат до мир ", уверен е той.

Отдръпването на китайската поддръжка за Русия се видя още на срещата на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд в средата на септември. След срещата на Путин със Си Дзинпин съветският президент за пръв път загатна, че Пекин може да не утвърждава нахлуването на Москва в Украйна. Путин сподели, че схваща, че Си има „ въпроси и опасения “, като също по този начин похвали китайския водач за неговата „ уравновесена “ позиция във връзка с войната.

Индийските медии намерено подлагат на критика Путин, че е отворил кутията на Пандора с така наречен частична готовност. Мониторингът на БиБиСи отбелязва, че даже в китайските обществени мрежи може да се открие рецензия на решението на Путин.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР