Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание

...
Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание
Коментари Харесай

Съветниците от БСП: Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство

Подкрепихме избора на ръководител на СОС през вчерашния ден с ясното схващане и надълбоко разбиране в правилността на това решение, безапелационни са социалистите

Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за краткотраен ръководител на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта. Това декларират общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ", които гласоподаваха през вчерашния ден за разблокиране на работата на СОС в своя публична позиция. 

Подкрепа за избор на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет през вчерашния ден дадоха ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместител Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението поддържа и представителят на съдружния сътрудник Коалиция " Левицата! " Войслав Тодоров.

" Работим в СОС за София и за жителите по този начин, както обещахме в акцията. Подкрепихме избора на краткотраен ръководител на СОС през днешния ден с ясното схващане и надълбоко разбиране в правилността на това решение. То беше взето от нашия групов орган - Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, както и от групата ни в СОС през вчерашния ден сутринта преди началото на сесията. Всички други изказвания, свързани с това наше решение, са спекулации ", безапелационни са съветниците от групата на МК " Българска социалистическа партия за България ". 

" Ние постоянно сме били рационални и поредни в дейностите си за да решаваме проблемите на града и на хората в него, настояват те. - Решението да проработи СОС, което взехме през вчерашния ден, е несравнимо по-добрата опция от това да хвърлим в цялостен колапс Столична община, в случай че влезем в поредност от безпределно дълги правни процедури, свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София. Всички благоприятни условия за излаз от обстановката коментирахме дружно с членовете на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и крайното решение от сряда вечерта беше ясно - ние сме виновна партия, която работи с разсъдък за хората и за града. Затова получихме мандат от висшия ни партиен орган да подкрепим избора на краткотраен ръководител и пускане на работа на общинския съвет. Решихме изрично, че няма да поддържаме и да бъдем част от едно болшинство с ГЕРБ или ПП-ДБ-СС. Всички други изказвания са операции и спекулации за персонални политически цели. Само при един работещ общински съвет може ясно да се види, кой поддържа болшинството и кой е съпротива. Сега ни следва доста работа. А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно сюрпризирани от идващите ни дейности. Внесохме искане за референдум за опазване на Паметника на Съветската войска, няма да отстъпим от идеята да пазим историческата памет в града, имаме искане за финансово-икономически разбор на положението на Столична община след дългогодишното ръководство на ГЕРБ, готвим ясна опция на импортирания от кмета Терзиев план за бюджет на Столична община, копиращ досегашната политика на ГЕРБ. Няма да отстъпим от нашите политически задължения в акцията и от  правилата ни... ". 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР