,,Подкрепихме бюджета, защото сме отговорни, а и 95% от него

...
,,Подкрепихме бюджета, защото сме отговорни, а и 95% от него
Коментари Харесай

Сблъсъкът на опоненти в ефир: Антон Хекимян и Борис Бонев в спор за бюджета на СОС

,,Подкрепихме бюджета, тъй като сме виновни, а и 95% от него е бюджетът на ГЕРБ от предходния мандат. Бонев знае, че положителните решения за Столична община ще бъдат подкрепени.

Това съобщи Антон Хекимян от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет в ефира на Нова.

И добави, че повдигането на заплатите би трябвало да се случва на всички звена.

,,Притеснително е, че заплатите, които бяха обещани на транспортните чиновници, на медицинските лица в детските градини останаха на хартия. Ние не се борим за нашите заплати, а за заплатите по сектори”, безапелационен е той.

В отговор общинският консултант от „ Продължаваме промяната”-„ Демократична България” („ Спаси София”) Борис Бонев отвърна:

„ Хем бюджетът бил на Йорданка Фандъкова, хем нямало пари за заплати. Имаме увещание, че няма да има проблем с изплащането на тези заплати, а и бе подписано ново групово съглашение със синдиката на чиновниците на градския превоз. Да, заплатите на медицинските сестри също ще бъдат обезпечени. Дадени са обещания от Асен Василев в качеството му на финансов министър. Смятам, че държавното управление на Главчев надали ще попречват отпущането на тези пари. Държавата неведнъж спасяваше транспортния бранш. Беше подписано и ново групово съглашение сред кмета и синдикатите, в което за първи път, с изключение на 15% повишение на заплатата и ангажимент за такова по-късно през годината, бяха заложени и доста условия и критерии за възстановяване на житейските условия.”

„ Свидетели сме на следващите празни обещания на Асен Василев. Тези 16 млн., които липсват тук, очевидно са планирани, т.е. и покачването на заплатите са прогнозни”, счита Хекимян.

Бонев се обърна към сътрудника си, като съобщи: „ Разбирам, че като видите камера, се превъзбуждате и влизате в ролята на водещ.”

През седмицата от ПП-ДБ-СС упрекнаха ГЕРБ-СДС че на една от демонстрациите на жители е бил атакуван техен общински консултант.

„ Човекът, който атакува общинският консултант Стефан Спасов, е съидейник на техния несполучлив претендент за кмет на регион „ Средец”. Цялата група общински съветници участваха на митинга ", съобщи Бонев.

Според Хекимян побоят над Спасов е опит да се измести огромната тематика, а точно – разискването на огромните планове.

Бонев отвърна: „ Покъртен съм от отношението ви към сътрудника Спасов, който три дни е с комоцио в болница. Дори не излязохте с обществена позиция за експанзия против сътрудник общински консултант. За Благовест Георгиев, когато бе заловен пийнал, ние първи излязохме и декларирахме, че би трябвало да бъде изключен от СОС.”

„ Близо две седмици чакаме ръководителят на СОС да направи нещо за случая с Благовест Георгиев, едвам през вчерашния ден бе изключен от групата на ПП-ДБ-СС”, отвърна Хекимян.

Повдигната бе тематиката и за паркоместата в столицата, като Бонев съобщи, че на бул. „ Патриарх Евтимий” те ще се редуцират с едвам 10% и сподели карта с голям брой паркинги в региона.

Бонев посочи, че не са взели решение за евроизборите. „ Ще работя за София и оставам в ОбС”, безапелационен е от своя страна Антон Хекимян.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР