Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността ни, каза

...
Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността ни, каза
Коментари Харесай

ЕС иска независимо разследване за смъртта на Навални и продължава твърда политика срещу Москва

Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността ни, сподели Мария Габриел, която взе участие в съвещанието на министрите на външните работи на страните членки
Призив за без значение интернационално следствие на гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални бе насочен по време на срещата на външните министри в Европейски Съюз. Пред тях приказва и вдовицата на Навални. В съвещанието на Съвет " Външни работи " взе участие и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Министрите на външните работи на страните членки разискаха обстановката в Близкия Изток, съветската експанзия против Украйна и ситуацията в района на Сахел.

" Загрижени сме от филантропичната обстановка и от риска от районно разпространяване на спора. Достъпът до филантропична помощ и отбраната на всички цивилни би трябвало да бъдат приоритет. България поддържа решение на правилото на две страни. Важно е да има съглашение, което да подсигурява сигурността и на двете страни ", съобщи вицепремиерът за обстановката в Близкия Изток, осведоми пресцентърът на Министерство на външните работи.

Специален посетител на съвещанието на Съвет " Външни работи " беше Юлия Навална, брачна половинка на умрелия съветски опозиционен водач Алексей Навални. " В навечерието на втората годишнина от съветската експанзия против Украйна, през днешния ден още веднъж отправихме обръщение за обединени старания и взаимност с Украйна. Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността на Черноморсккя район и на Европа ", сподели Мария Габриел.

Вдовицата на починалия съветски опозиционер приказва през днешния ден пред Съвета на Европейския съюз (ЕС) по външни работи при закрити врата. От Съвета бе публикуван къс видеозапис, на който без тон се вижда сърдечното посрещане на Навалная в заседателната зала. Ще продължа делото на брачна половинка си и ще се боря за свободна Русия, съобщи Навална в обръщението си. " Искам да пребивавам в свободна Русия, желая да изградя свободна Русия ", сподели тя. " Владимир Путин умъртви брачна половинка ми ", уточни Навална, допълвайки, че ще работи дружно с съветския народ в битката против Кремъл за нова Русия.

Вицепремиерът осведоми и за идната през април конференция за сигурността на Черноморския район, която ще се организира в София, добавя Българска телеграфна агенция.

В рамките на визитата си в Брюксел Мария Габриел се срещна и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Вицепремиерът благодари за поддръжката за присъединението на България към Шенген. Двамата разискаха и тематики като еврозоната, дневния ред на идния през март Европейски съвет и европейските избори.
 ЕС упорства за без значение интернационално следствие за гибелта на Навални
Русия би трябвало да разреши без значение и транспарантно интернационално следствие за гибелта на Алексей Навални, прикани през днешния ден европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на Европейски Съюз.

В изказването се добавя, че съветското политическо управление ще бъде държано отговорно, в това число посредством налагането на европейски наказания. Борел приканва за неотложно освобождение на арестуваните в Русия жители, изразили респект към Навални.

В изказването се споделя, че присъдите против Навални са били политически стимулирани и Европейски Съюз е възразявал против тях неведнъж, като е упорствал той да бъде освободен неотложно и абсолютно. Москва нееднократно бе призована да обезпечи неговата сигурност, само че без резултат, се добавя в документа.

Приживе Навални прояви изключителна храброст и отдаденост на своята страна, водеше решителна борба против корупцията и с това притегли мнозина в своята страна. Това изплаши режима на (руския президент Владимир) Путин, изключително на фона на противозаконната война в Украйна и идните през март съветски президентски избори. Неочакваната гибел на Навални е поредна демонстрация на възходящите репресии в Русия, Европейски Съюз още веднъж упорства за незабавното и абсолютно освобождение на всички останали съветски политически пандизчии, се прибавя в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР