Подкрепата за крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD) падна под

...
Подкрепата за крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD) падна под
Коментари Харесай

Подкрепата за крайнодясната „Алтернатива за Германия“ падна под 20% след масовите протести

Подкрепата за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) падна под 20% за първи път от юли, съгласно последното изследване на немския институт за обществени проучвания Forsa. Анализаторите отдават това на общонационалните митинги, които не престават в страната през последните три седмици. Данни от изследването Forsa оповестява немското издание Watson.

Според изследването поддръжката за AfD остава 19%. Социалдемократическата партия на Германия усъвършенства резултата си с 1 процентен пункт, до 15%, блокът на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз - до 32%. Проучването е извършено от 23 до 29 януари, като в него са взели участие 2,5 хиляди немски жители.

Протестите против десния екстремизъм и активността на AfD започнаха, откакто в медиите се появи информация за полемика в AfD за опцията за всеобщо експулсиране на всички мигранти от Германия. Миналия уикенд в стотина немски града се организираха манифестации под лозунгите за отбрана на демокрацията от деянията на нацизъм. В тях участваха 250 хиляди души. На 28 януари сходен протест се организира в Дюселдорф, в него взеха присъединяване към 100 хиляди души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР