Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техния коалиционен партньор

...
Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техния коалиционен партньор
Коментари Харесай

Подкрепата за партиите в германската управляваща коалиция е рекордно ниска

Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техния съдружен сътрудник Социалдемократическата партия е рекордно ниска, сподели допитване на фона на напъните на немския канцлер да предотврати раздробяване на държавното управление ѝ, съобщи Ройтерс.

Подкрепата както за консервативния блок на Меркел (Християндемократическият съюз и Християнсоциалния съюз), по този начин и за социалдемократите е намаляла с по 3 процентни пункта надлежно на 26 и 15 %, сочи анкета на института "ДойчландТренд " за телевизия А Ер Де.

Това са най-слабите резултати, които партиите от обединението са получавали в миналото в месечното допитване.

Сондажът прати социалдемократите на четвърта позиция, след проимигрантската партия "Зелени " (която печели 3 пункта и усилва каузи си на 17 на сто) и антиимигрантската "Алтернатива за Германия, която остава с 16 % поддръжка.
Резултатите са в благозвучие с упованията баварският сътрудник на ХДС - ХСС - да регистрира в неделя най-лошото си показване на национални избори от 60 години, крах, който може да задълбочи различията в обединението.

Откакто встъпи в служба през март, държавно управление на два пъти бе на ръба да се разпадне поради разногласия за имиграцията и абсурда с обвиняванията към някогашния началник на вътрешното разузнаване, че симпатизира на крайнодесните. Коалицията е въвлечена също в разногласия по какъв начин да бъдат извадени от приложимост замърсяващите въздуха дизелови коли.

Допитването е осъществено от 8 до 10 октомври и в него вземат участие 1508 души, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР