Подкрепата на републиканците за Израел е почти монолитна след атаката

...
Подкрепата на републиканците за Израел е почти монолитна след атаката
Коментари Харесай

Американските евангелисти стимулират подкрепата на републиканците за Израел

Подкрепата на републиканците за Израел е съвсем монолитна след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Консерваторите настояват, че Съединени американски щати поддържат непосредствен съдружник, защитавайки единствената народна власт в района и изпращайки обръщение, че терорът против цивилни няма да бъде толериран.

Но има освен това от това.

Евангелските консерватори са основна част от обединението на Републиканската партия, а тези религиозни гласоподаватели – и политици – имат дълбока връзка с страната Израел.

Религиозният академик Кристофър Ролстън от Университета Джордж Вашингтон споделя: „ Има мощно чувство в границите на евангелизма, че еврейският народ е Божи народ.

" И има теологично съмнение, което е много необятно публикувано в избрани сегменти на евангелизма, че установяването на актуалната страна на Израел беше осъществяването на библейското знамение. "

Новият републикански представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън има мощни евангелски връзки.

Конгресменът от Луизиана беше един от шепата политици, които се обърнаха към навалица от 10 000 души на събитието „ Марш за Израел “ във Вашингтон във вторник.

Цитирайки израелския министър председател Бенямин Нетаняху, той назова спора сред Израел и Хамас „ битка сред положителното и злото, сред светлината и тъмнината, сред цивилизацията и варварството “.

Той сподели, че настояванията за израелско преустановяване на огъня в Газа са „ възмутителни “.

" Надявам се, че това събиране през днешния ден служи като увещание на целия свят, само че също и на тези в личните ни граници, че Съединените щати стоят гордо с Израел и еврейския народ вечно “, сподели той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР