Подкрепата на НАТО за Киев в руско-украинската война е довела

...
Подкрепата на НАТО за Киев в руско-украинската война е довела
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна и НАТО трябва да бъдат готови за дълга битка с Русия

Подкрепата на НАТО за Киев в руско-украинската война е довела до " голяма разлика ", позволявайки на Украйна да напредне и да си върне някои територии, съобщи ръководителят на блока Йенс Столтенберг.

" Войната в Украйна навлиза в сериозна фаза ", тъй като украинските сили съумяха да спрат настъплението на Русия в региона на Донбас и да си върнат територии в южната и източната част на страната, съобщи Столтенберг в Брюксел.

Той предизвести, че Украйна и НАТО би трябвало " да бъдат готови за дълга борба ", само че прикани съдружниците да продължат да оказват поддръжка на Киев, тъй като " виждаме, че това има голямо значение на място ".

" Ако Украйна спре да води война, тя ще престане да съществува като самостоятелна страна, тъй че би трябвало да запазим курса си поради Украйна и поради нас ", сподели той.

Като част от по-широкия отговор на съветската експанзия против Украйна, през юни водачите на НАТО се споразумяха за най-мащабния ремонт на груповата защита и възпирането на НАТО от времето на Студената война насам.

Реформите включват нов модел на разполагане на целеви сили, авансово разпределени за отбрана на съответни страни от НАТО, 300 000 военнослужещи във висока степен на подготвеност и повече авансово ситуирано съоръжение и оръжейни ресурси по източните флангове./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР