Подкастът на BBC Липсващата криптокралица, който изследва изчезването на основателя

...
Подкастът на BBC Липсващата криптокралица, който изследва изчезването на основателя
Коментари Харесай

Скандалът OneCoin става телевизионна драма - slava.bg

Подкастът на BBC Липсващата криптокралица, който изследва изгубването на създателя на OneCoin доктор Ружа Игнатова, ще бъде приспособен в телевизионна трагична поредност.

Ед Рубин и Ема Броутон от New Regency ще продуцират поредицата дружно със съавторите на подкаста Джейми Бартлет и Джорджия Кат.

Липсващата криптокралица изследва историята на българския софтуерен бизнесмен доктор Ружа Игнатова, която пусна криптовалута, наречена OneCoin през 2014 година Инвеститори от 175 страни изсипаха 5 милиарда Долара в криптовалутата, която Игнатова разгласи като „ палач на биткойн “ - само че тя изчезна през 2017 година, откакто OneCoin беше изобличен като гигантска скица на Понци (финансова интервенция, която изплаща на старите вложители в продукта от парите, които идват от новите вложители. Името идва от Чарлз Понци, американец от италиански генезис, който през 20-те години на 20 век основава противозаконен бизнес модел, чрез който краде милиони от своите инвеститори).

Срещу Игнатова са повдигнати обвинявания за пране на пари и измами, задочно; през октомври 2019 година брат й Константин Игнатов се призна за отговорен по обвинявания в пране на пари и измами; той към момента не е наказан, само че е изправен до 90 години затвор. По време на процеса Игнатов разкри, че сестра му живее в София, България преди нейното изгубване и че той не е приказвал с нея, откакто това се случва. Той също по този начин твърди, че тя се опасява, че някой, който е покрай нея, ще я съобщи на ФБР и че тя го е помолила да получи паспорт и самолетни билети до Гърция, през Австрия.

Адвокатът на OneCoin Марк Скот бе приет за отговорен в интрига за осъществяване на пране на пари и банкови измами в Окръжния съд на Съединени американски щати в Манхатън след триседмично чуване. Той ще бъде наказан по-късно този месец.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР