Подкаст | С добра тол система България може да построи

...
Подкаст | С добра тол система България може да построи
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ ще предложи само премиер; Тръгна мярката за ВЕИ и соларни бойлери за бита

Подкаст | С добра тол система България може да построи автомагистралите „ Рила “ и „ Черно море “
Има разнообразни форми на финансиране, по които България може да довърши започнатите автомагистрали, само че и да построи от дълго време забравени планове, като автомагистралите „ Рила “ и „ Черно море “, които са част от значимия европейски транспортен кулоар номер 8. Въпреки че остарели разбори демонстрират, че строителството и на двата инфраструктурни плана би коствало над 1 милиарда лева, точната стойност ще стане ясна едвам когато проектирането завърши и се изберат трасета. Дотогава обаче би трябвало да се намерения по какъв начин обектите могат да бъдат финансирани. Това разяснява ръководителят на Форума за балкански превоз и инфраструктура Петър Мутафчиев, който взе присъединяване в подкаста на Economic.bg „ Едно мислено “. Целият диалог можете да чуете с изключение на в SoundCloud, само че и в Spotify.
Румен Радев разгласи по кое време връчва първия мандат
Първият изследователски мандат за съставяне на държавно управление ще бъде връчен на 15 май, разгласи президентът през днешния ден пред публицисти. След като кандидат-премиерът на ГЕРБ го получи от президента, ще има седемдневен период, в който да показа конструкция и състав на държавно управление.

Президентът прикани народните представители да осъзнаят голямата си роля и да одобряват Закона за бюджета и най-важните закони по Плана за възобновяване и резистентност.
Правителство непременно: ГЕРБ предлага министър председател и търси министри отвред
ГЕРБ ще употребява първия мандат и ще предложи собствен министър председател, само че ще предложи министерски кресла на всички партии в Народното събрание. Според водача на партията Бойко Борисов " ние сме аварирали, ние сме банкрутирали, ние сме изгубили целия си външен образ ", заради тази причина той предлага този " виновен " вид на сборно държавно управление.
Страните от еврозоната не желаят България без устойчиво държавно управление
Страните от еврозоната не желаят България да се причисли към валутния съюз при съществуване на продължаваща политическа рецесия. Те желаят това да се случи освен когато бъдат покрити икономическите критерии и признати измененията в законодателството, само че и със устойчиво държавно управление. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на финансите Методи Методиев по време на полемиката „ Ролята на проведеното гражданско общество в процеса на присъединението на България към еврозоната “.
Все повече еднофамилни жилища се строят в България
Броят на еднофамилните къщи в България през първото тримесечие на 2023 година пораства и към този момент заема най-големия условен дял в рубрика „ новопостроени жилища “. Това излиза наяве от предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) за въведените в употреба жилищни здания.
Производителите на зърно в Източна Европа са изправени пред съвършената стихия
Когато световните цени на зърното започнаха да падат предходната година след скока през първите месеци на войната в Украйна, тогавашният министър на земеделието на Полша прикани фермерите да запазят реколтите си с вярата за възобновяване и по-добра възвръщаемост.

Залогът обаче се оказа неприятен за някои.
Домакинствата към този момент могат да аплайват за ВЕИ и слънчеви бойлери
Една от най-дългоочакваните схеми по Плана за възобновяване и резистентност - тази за лични фотоволтаични системи за бита, публично е отворена за кандидатстване. Пускането на процедурата се очакваше през февруари, само че се забави с няколко месеца, а от Министерството на енергетиката обясниха пред Economic.bg, че повода е предстоящо утвърждение от Европейската комисия. Сега мярката за ВЕИ и слънчеви бойлери за семействата към този момент е отворена и Министерството на енергетиката стартира набирането на планове за кандидатстване.
Европейски Съюз усилва въглеродния си отпечатък, държейки България и Румъния отвън Шенген
Недопускането на България и Румъния в Шенген е повода годишно да се изпускат в атмосферата почти 46 000 т въглеродни излъчвания. Това е количеството, отделяно от пътните транспортни средства, които чакат граничен надзор, демонстрира ново изследване на KPMG Romania.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР