Подготвяната от Великобритания забрана на колите с бензинови и дизелови

...
Подготвяната от Великобритания забрана на колите с бензинови и дизелови
Коментари Харесай

Великобритания може да забрани колите на бензин и дизел още през 2030 г.

Подготвяната от Англия възбрана на колите с бензинови и дизелови мотори от 2040 година може да влезе в действие 10 години по-рано - през 2030 година

Амбициозната цел набира все по-голяма поддръжка на Острова, като за нея се застъпват както екологични организации, по този начин и някои от членовете на английския парламент.

Компаниите, които обезпечават електроразпределението в Обединеното кралство, също могат да се оправят със съкратения период. Ако държавното управление предложи възбрана на колите на бензин и дизел от 2030 година, Националната енергийна мрежа ще поддържа концепцията.

" От позиция на мрежата, 2030 година или 2040 година е задоволително надалеч, с цел да работи ", съобщи Греъм Купър, началник на поздразделението на компанията, отговарящо за електрическите автомобили.

Дотогава компанията към този момент сигурно ще е построила нужната инфраструктура за зареждането на транспортните средства на Острова.

Според Купър страната няма да има потребност от нови електроцентрали, при изискване че транспортните средства се зареждат отвън пиковите часове. Настоящата английска енергийна мрежа би понесла даже предстоящите през 2030 година 9 млн. електрическия автомобил - голямо нарастване от актуалните 130 000.

" Можем да забележим доста по-голямо търсене на сила до 2030 година Но в случай че зареждането сe прави ловко, тъй че не увеличавате натоварването в пика на деня, няма потребност от огромно количество нова сила ", твърди Купър.

Местните енергийни снабдители също показват подготвеност да се оправят със скъсен с 10 години период. " Ако задачата бъде преместена напред, енергийните мрежи са подготвени да доставят сила ", безапелационни са те.

Ако рестриктивните мерки влязат в действие от 2030 година, страната ще свие съвсем на половина вноса на нефт и ще реализира заложените цели за по-ниски въглеродни излъчвания, считат екологични организации.

Националната енергийна мрежа възнамерява да построи супербързи зарядни станции на 50 съществени бензиностанции из Обединеното кралство, с цел да улесни придвижването на електрически автомобили по пътищата на Острова.

За да се оправи с увеличената консумация и натоваряване, електрическата мрежа ще има потребност от усъвършенствания на локално равнище, които няма да са по никакъв начин евтини. Те обаче би трябвало да бъдат платени от притежателите на електрически автомобили, а не от всички консуматори посредством сметките за ток.

" Тези, които постановат спомагателни разноски, би трябвало да понесат обективна част от това и ние би трябвало да защитим потребителите като цяло. Не може консуматори, които нямат електрически коли, да субсидират тези, които го имат ", съобщи Андрю Бърджис, сътрудник в енергийния регулатор Ofgem. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР