Подготвя се план за справяне с пандемията в четири етапа.

...
Подготвя се план за справяне с пандемията в четири етапа.
Коментари Харесай

Готвят план за справяне с пандемията в четири етапа. Мерките ще се съобщават поне 5 дни предварително |

Подготвя се проект за справяне с пандемията в четири стадия. Мерките по всеки от тях ще се оповестяват най-малко 5 дни авансово. Това заяви по bTV зам.-министърът на туризма и член на Националния пандемичен комитет Ирена Георгиева.

По думите ѝ упованията са този проект да бъде подготвен до края на деня.

Георгиева акцентира, че локдаунът е последна и най-нежелана мярка, която ще бъде въведена, ако интензивните кревати за лекуване на пациенти с ковид се запълнят на 80%, както заяви в сряда министър председателят Кирил Петков.

Етапите, преди цялостното затваряне, целят то да бъде предотвратено, бизнесите да действат, образователните занятия да се организират обикновено, доколкото е допустимо в тази конюнктура. Обсъжда се режимът на работа на всички обществени обекти - заведения, културни институции и други За туристическия отрасъл най-важно е да има предвидимост, по тази причина проектът ще бъде построен върху математически модел, който обезпечава най-малко 5 дни време за реакция, сподели зам.-министърът.

По думите ѝ първият стадий включва наложително носене на маски и дистанция; вторият - зелен документ като изискване за допускане в обществени обекти; при третия стадий се възнамерява да има ограничавания в активността на заведенията, културните институции, спортните обекти, които ще продължат да работят, само че с избран капацитет; при четвъртия стадий е " допустимо по-пълно затваряне ", изясни Ирена Георгиева.

Тя акцентира, че особено внимание се обръща на просветителната система, където задачата е оптимално дълготрайно присъствено образование, само че не можа да назове прагове, при които ще се премине към отдалечена форма.

Георгиева посочи, че проектът за справяне с пандемията ще работи на районно и национално равнище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР