Подготвена е артистична програма с големи български творци на бул.

...
Подготвена е артистична програма с големи български творци на бул.
Коментари Харесай

Отбелязваме 155 години от рождението на Алеко Константинов

Подготвена е артистична стратегия с огромни български създатели на бул. Витоша в Столицата, с която ще се означи датата на рождението на Щастливеца.

София

Алеко прозря, че толкоз сме привикнали с хубавото, че не го търсим, съобщи пред камерата на „ Денят стартира с просвета “ зам.-кметът на София Тодор Чобанов.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Неслучайно неговият монумент е на бул. Витоша, втренчен в обичаната му планина.
Чобанов напомни, че планината е била съвсем обезлесена поради всеобщата сеч, само че с помощта на Щастливеца и хората към него тя придобива настоящия си тип, с което той има голяма заслуга за градския живот.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Той съумява да обърне огледалото на истината, с цел да забележим мощните и слабите си страни, да се присмеем на недъзите. Най-висшето възприятие за комизъм е умеенето да се присмеем на себе си.
Алеко ни оказва помощ да станем умна европейска нация, добави Чобанов.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Впечатлява ме, че макар големите несгоди, Алеко съумява да запази възприятието си за комизъм, позитивния си взор към бъдещето, продължава да твори и да основава шедьоври.
В честването ще се включат и актьорите Светослав Пеев и Ивайло Калоянчев. Репортерът на Българска национална телевизия Елица Кънчева се срещна и с тях при паметника на Щастливеца. Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР