Подготовката за изборите върви нормално, всички графици се спазват. ЦИК

...
Подготовката за изборите върви нормално, всички графици се спазват. ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК: Започва инсталирането на машините в страната

Подготовката за изборите върви обикновено, всички графици се съблюдават. ЦИК работи в положително съдействие с всички институции, които имат ангажимент към изборния развой. Процесът по инсталиране на машините в страната ще стартира през днешния ден Това разгласи по време на постоянния брифинг на комисията зам.-председателят ѝ Росица Матева. „ Миналата седмица стартира инсталирането на машините отвън страната, като техният брой е 157. 150 от тях бяха тествани от специалистите, които са ни предоставени от държавната администрация. Тоест, съвсем 100% от тях са тествани ”, твърди Матева.

„ Обсъдихме по какъв начин ще координираме работата на 50-те специалисти, които ще извършат инспекция и на инсталирането на машините за страната. ЦИК одобри решение да бъдат позволени в склада представители на медиите, за се види къде се съхраняват ”, разясни тя. 

По думите ѝ предизборната акция до момента протича обикновено и няма постъпили доста тъжби.

Във връзка с новите частични избори и балотажа, който ще се организира на 27 октомври – в Коиловци, община Плевен, Войнягово, община Карлово и регионите " Одесос " и " Приморски " в община Варна, Матева изясни, че тези избори са разнообразни от изборите за Народно заседание и би трябвало да бъдат назначени нови изборни комисии.

ЦИК е дала инструкции на кметовете на тези общини по опция да бъдат в една и съща постройка и едните, и другите СИК. Обучението на членове на Секционните изборни комисии завършва, само че продължава практиката да бъдат правени смени на членове на СИК. От пет общини към момента не е получена информация за унищожаването на ролките от предходни избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР