Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с пълна сила.

...
Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с пълна сила.
Коментари Харесай

От АПИ освежават пътната маркировка и поставят липсващи знаци

Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с цялостна мощ. Това оповестиха от Агенция пътна инфраструктура. Работи се предпочитано по пътните трасета, а досега съвсем половината маркировка е сменена.

,,Тази година сме отделили към 5,5 млн. лева При опция ще отделим още. До момента са направени ободряване на към 45% от маркировката по републиканските пътища и есенно косене'', съобщи инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Междувременно от ''Института за пътна безопасност'' направиха замерване на маркировката на пътя при Долни Богров.

,,Трябва да е равно на 150, в тази ситуация ние имаме стойност 92,5. Светлоотразителността не дава отговор на минималните нормативни изисквания'', сподели пред Нова телевизия Диана Русинова от Института за пътна сигурност.

Именно дъждовете са причина за попадане на автомобила в аквапланинг.

,,Първото най-важно нещо, което водачите би трябвало да създадат, е да понижат скоростта. Да не скачаме незабавно върху педала на спирачките, да не подхващаме навиване на кормилото, най-хубавото решение е да изчакаме автомобила да излезе от аквапланинга'', разяснява автомобилният играч Румен Дунев.

Автоекспертите поучават да не отлагате промяната на летни със зимни гуми за последния миг. За първото полугодие на 2019-а в България при произшествия са починали 254 души, а 3000 са били ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР