Подготовката на НАТО за операция в Украйна противоречи на отбранителния

...
Подготовката на НАТО за операция в Украйна противоречи на отбранителния
Коментари Харесай

Виктор Орбан предрече самоубийство на НАТО

" Подготовката на НАТО за интервенция в Украйна опонира на отбранителния темперамент на организацията и я заплашва със самоубийство ", написа унгарският министър председател Виктор Орбан в публикация за Newsweek, представен от " Фокус ".

" НАТО се доближава към повратен миг. Струва си да си напомним, че най-успешният боен съюз в международната история стартира като кротичък план и бъдещият му триумф зависи от способността му да поддържа мира. Но през днешния ден вместо мир на дневен ред е стремежът към война, вместо отбрана - нахлуване. Всичко това опонира на основополагащите полезности на НАТО. Историческият опит на Унгария демонстрира, че сходни трансформации в никакъв случай не водят в добра посока. Задачата през днешния ден би трябвало да бъде запазването на алианса като кротичък план ", написа унгарският министър председател.

" В случаите, когато се постанова да вършим изказвания за НАТО, ние, унгарците, сме в особена позиция. Присъединяването ни към НАТО беше първият случай от няколко века насам, в който Унгария непринудено се причисли към боен съюз. Значението на нашето участие излиза наяве единствено в светлината на историята на Унгария ", показва Орбан.

" Що се отнася до бъдещето на алианса, Унгария не е изцяло съгласна с болшинството от страните членки, които считат спора с други геополитически сили за неминуем ".

" Днес от ден на ден гласове в НАТО приказват за нуждата или даже за неизбежността на военна борба с други международни геополитически сили. Тази концепция за неизбежна борба е като самоизпълняващо се знамение. Колкото повече водачите на НАТО имат вяра, че спорът е неминуем, толкоз по-голяма роля ще играят в започването му ", предупраеждава Орбан.

Унгарският министър председател прецизира, че в този момент става все по-очевидно заради новината, че " подготовката за възможна интервенция на НАТО в Украйна е почнала, а войските на страните от алианса към този момент са покрай украинския фронт ".

" За благополучие Унгария реализира значимо съглашение с НАТО, което признава нашата значима роля в алианса и ни освобождава от директна поддръжка за Украйна, без значение дали е военна или финансова. Но би трябвало да бъдем доста деликатни, когато става дума за занемаряване на полезностите, върху които е учреден нашият алианс. Целта, за която е основан, е да подсигурява мира в полза на постоянното икономическо, политическо и културно развиване. НАТО извършва задачата си, когато преследва мира, а не войната. Ако избере спор вместо съдействие и война вместо мир, той ще се самоубие " заключи Орбан.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР