Подготовката на механизъм за определяне на минималната работна заплата, който

...
Подготовката на механизъм за определяне на минималната работна заплата, който
Коментари Харесай

Работна група към Коалиционния съвет обсъди развитието на пазара на труда

Подготовката на механизъм за установяване на минималната работна заплата, който е основан на европейската инструкция за заслужено минимално заплащане, разискаха специалистите от работна група „Пазар на труда“ на Коалиционния съвет, които заседаваха в Министерството на труда и обществената политика.

Такъв инструмент ще бъде въведен след съвещания с национално представителните организации на синдикатите и работодателите.

По време на съвещанието бяха разисквани опциите за превъзмогване на дефицита на квалифицирана работна ръка с фокус върху улеснението на достъпа до пазара на труда на служащи с български генезис и задгранични жители, които са приключили образованието си в България.

Експертите означиха нуждата от включването на пазара на труда на неактивни и безработни и поощряване на дейното присъединяване на работодателите в стратегиите за спомагателна подготовка и преквалификация. Те разискаха и нуждата от рационализиране на стратегиите за образование и подготовка за работещите в обществената сфера.

В региона на трудовото законодателство акцент в полемиката беше регламентирането на отдалечената работа, цифровите трудови книжки, европейските стандарти на добавката за нощен труд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР