Подготовката, която личи от взимането на фалшиво име, премерените действия

...
Подготовката, която личи от взимането на фалшиво име, премерените действия
Коментари Харесай

Росен Йорданов за бруталното убийство в София: Прилича на добър план, но има въпроси, на които не намирам отговори

Подготовката, която проличава от взимането на подправено име, премерените дейности в изтезанията, изнасянето на персоналната карта и телефона отвън страната – всичко демонстрира, че това е проведено закононарушение. Така престъпният психолог Росен Йорданов разяснява в ефира на Би Ти Ви жестокото ликвидиране на 49-годишен мъж в София, който преди този момент е бил грубо малтретиран.

Припомняме, че Софийски градски съд остави в ареста двамата обвинени – сина на някогашния финансов министър Стоян Александров - Петър, и траурен сътрудник от София.

„ Съучастникът е траурен сътрудник. Със сигурност е имало опит да се измъкне и още нещо от жертвата. При всички положения дейностите са били ориентирани към това жертвата да не оживее. Подготовката за жестокото ликвидиране е била много сериозна ”, счита Йорданов.

Експертът акцентира още: „ Прилича на добър проект. Има въпроси, на които не открих отговор, да вземем за пример напускането на България. Любопитно ми е по какъв начин, откакто са излезли с персоналната карта на жертвата, след това по какъв начин са се прибрали двамата причинители назад от Сърбия. Не знам по какъв начин единият е съумял да се върне в страната. ”

Според Росен Йорданов доста е мощен претекстът на закононарушението и дългогодишният спор е катализатор на процеса.

Криминалисти считат, че в основата на тежкото закононарушение по всяка възможност стоят неуредени финансови взаимоотношения, за които Би Ти Ви прави следствие още през 2016 година. Още тогаваКирил Русев се свърза с журналиста от медиите, пред които описа за лихварска активност, която развива бащата на един от убийците - някогашният финансов министър Стоян Александров. Тогава Александров е на управителна позиция в банка и предлага на предприемачи в потребност да им дава заеми, само че не от банката, а от персонални средства. Лихвите са големи и са скрити в публично подписани контракти.

По тази скица Русев е получил по банков път 260 000 $, като в контракта с Александър са вписани повече - 306 000 $.За да подсигурява, че ще върне парите, Русев ипотекирал пред нотариус игрална зала с бар в интерес на някогашния финансов министър.

Тъй като предприемачът не е съумял да върне парите на Александров., по бързо произвеждане частен правосъден реализатор афишира за обществена обмен ипотекирания му парцел. На търга се явява само Стоян Александров и го купува. А цената е двойно по-ниска от експертни оценки, потвърждава с документи длъжникът.

Най-вероятно Кири Русев е дължал пари на Стоян Александров, които не е върнал и на сина му в качеството му на правоприемник след неговата кончина, което е разказано като претекст за закононарушението. Според проверяващи след гибелта на Александров синът му Петър е желал Русев да върне над 600 000 $ на фамилната компания, а не 300 000, които му били отпуснати като заем.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР