Подготовка за бъдещето и стабилизиране на финансовата помощ за Украйна. Това

...
Подготовка за бъдещето и стабилизиране на финансовата помощ за Украйна.
Това
Коментари Харесай

Помощта за Украйна е приоритет на белгийското председателство на Съвета на ЕС

Подготовка за бъдещето и стабилизиране на финансовата помощ за Украйна.

Това бяха измежду целите, обрисувани от ръководителя на Европейската комисия и белгийския министър председател, чиято страна пое ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 януари.

 
Населението на Европа гледа към Европейския съюз. Гледа с ясни упования - за отбрана, за подсилване на нашето благоденствие и благополучие. С упования да подготвим общото бъдеще. Общото бъдеще в Европа, значи също по този начин Украйна в сърцето на Европа.
Александер де Кро - министър председател на Белгия

Най-стратегическият приоритет на белгийското председателство е поддръжката за Украйна, сподели Фон дер Лайен. Европейска комисия ще предложи на Съвета на Европейски Съюз оперативно решение за съглашение по помощта за Киев. Белгия ще има задачата да прокара това решение допустимо най-бързо, добави германката. Преговорите по измененията в европейския бюджет до 2027 г би трябвало да приключат до края на юни.

Белгия пое председателството на Европейския съвет от Испания на 1 януари. Позицията ще се завърти още веднъж на 30 юни, когато Унгария ще застане отпред на Съвета.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР