Поддръжниците на задължителното ваксиниране в Германия предложиха компромис в опит

...
Поддръжниците на задължителното ваксиниране в Германия предложиха компромис в опит
Коментари Харесай

Германският Бундестаг обсъжда задължителна ваксинация за хора над 50 години

Поддръжниците на наложителното имунизиране в Германия предложиха компромис в опит да съберат болшинство в Народното събрание броени дни преди дълго чаканото гласоподаване, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31213
Предложението планува наложителна имунизация на хората от 50-годишна възраст, която да стартира на 1 октомври, само че Бундестагът ще реши при започване на септември дали тя ще обхване всички пълнолетни.

Проектът е смекчена версия на предходно предложение за въвеждане на наложителна имунизация за всички лица на възраст над 18 години.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах застана зад последния вид, като съобщи, че отхвърлянето на концепцията може да докара до " нови локдауни и мъчителни старания наесен ".

Проектозаконът, който е дело на група от към 237 депутати, управлявана от социалдемократа  Хайке Беренс, обаче беше изрично отритнат от консервативния опозиционен блок, чиято поддръжка може да се окаже нужна, с цел да бъде признат при гласуването в Бундестага в четвъртък.

" ХДС/ХСС няма да се съгласят с това предложение ", съобщи представителят на консерваторите по въпросите на опазването на здравето Тино Зорге пред вестник " Велт ".

Зорге съобщи, че предлагането е машинация.

" Зад първичното предложение за наложителна имунизация от 50 години нагоре стои наложителна имунизация от 18 години ", сподели той.

Някои членове на ръководещата коалиция " обезверено са се вкопчили " в наложителна ваксина за всички пълнолетни, сподели той.

Германският канцлер Олаф Шолц и Лаутербах - и двамата от лявоцентристката СДПГ - поддържат наложителната имунизация за всички пълнолетни, само че доста депутати от съдружния им сътрудник Свободни демократи (СвДП) не са толкоз въодушевени.

Шолц избра да не акцентира разрива в личния си кабинет, заради което остави групи от законодатели да предложат свои лични текстове, вместо кабинетът да изготви законопроект, а по-късно свика свободно гласоподаване по въпроса в Бундестага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР