Поддръжниците на президента на САЩ Джо Байдън се надяваха, че

...
Поддръжниците на президента на САЩ Джо Байдън се надяваха, че
Коментари Харесай

Представянето на Байдън на дебата с Тръмп разтърси демократите

Поддръжниците на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се надяваха, че снощният спор ще отстрани опасенията, че 81-годишният Байдън е прекомерно остарял, с цел да изкара още един мандат, само че след края на конфликта дрезгавият глас и на моменти неувереното му показване против експрезидента Доналд Тръмп доведоха до тъкмо противоположното, отбелязва Ройтерс.

И Байдън, и 78-годишният Тръмп се сблъскаха с опасения по отношение на възрастта и физическата си форма в навечерието на изборите на 5 ноември, само че те бяха по-тежки за настоящия президент, чийто глас беше пресипнал от простуда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Асошиейтед прес отбелязва, че някои от най-оживените конфликти по време на дебата бяха по отношение на голфа, като и Тръмп, и Байдън се похвалиха с ниския си хандикап (цифра, показваща уменията на играчите в този спорт, като по-ниската цифра значи по-добри умения - бел. ред.).

Президентът още веднъж провокира Тръмп да се срещнат на голф игрището, само че сложи изискването противникът му самичък да си носи стиковете. " Мислиш ли, че ще можеш да го направиш? ", попита го Байдън иронично.

Байдън забърза някои от изявленията си на сцената на дебата, обърка се при някои отговори и не можа да довърши други. Още преди приключването средата на дебата пълководец на Демократическата партия, работил по акцията на Байдън за 2020 година, го назова " злополука ", разяснява Ройтерс.

" Байдън не приказва премерено и наподобява по този начин, като че ли търси думи ", сподели Рей ла Раджа, професор по политически науки в Масачузетския университет в Амхърст.

Преди дебата Байдън се включи в съвсем едноседмичен " лагер за диспути " с най-хубавите си съветници в президентското леговище " Кемп Дейвид " в планините на Западен Мериленд, което е показателно за това какъв брой значима счита акцията му довечера. Според критиците обаче образованието не е проличало при представянето му.

" Тръмп си е Тръмп, всяка дума, излязла от устата му, е нелепост. Но Байдън звучи старомодно. И комплициран. А това ще има по-голямо значение от всичко останало. Засега това е безспорен призрачен сън за Байдън ", съобщи в " Екс " Джо Уолш, някогашен претендент за президент на Републиканската партия през 2020 година, който насочва рецензии против експрезидента.

В същото време поддръжници на Тръмп утвърждават представянето му, отбелязва АП, като цитира Чък Томпсън от Охайо. Според него експрезидентът " се е научил да управлява темперамента си ", тъй като не си е изпуснал нервите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР