Поддръжниците на палестинците маршируват мирно през центъра на Лондон, докато

...
Поддръжниците на палестинците маршируват мирно през центъра на Лондон, докато
Коментари Харесай

Пропалестинският марш в Лондон преминава мирно, но полицията се сблъсква с крайнодесни протестиращи

Поддръжниците на палестинците маршируват спокойно през центъра на Лондон, до момента в който десните контрапротестиращи се сблъскват с полицията след седмица на ядосан спор дали да се позволи демонстрацията в деня, когато Англия уважава починалите във войната

От ДАНИКА КИРКА Associated Press, 11 ноември 2023 година, 6:12 ч.

ЛОНДОН -- Пропалестинските стачкуващи маршируваха спокойно през центъра на Лондон в събота, макар че десните контрапротестиращи се сблъскаха с полицията, след седмица на гневни диспути дали да се позволи събитието в ден, когато Англия уважава своята война мъртви.

Денят се разви на фона на напрежение, подхранвано от вътрешния министър Суела Браверман, която по-рано тази седмица характеризира пропалестинските демонстрации като „ маршове на омразата “ и прикани за Съботното събитие ще бъде блокирано от почитание към събитията в Деня на примирието, отбелязващи края на Първата международна война.

Престрелките сред полицията и контрапротестиращите, носещи знамето на Съюза на Англия и червено-белият байрак на Англия наподобява удостоверяват опасенията, че мненията на Брейвърман ще привлекат десни детайли, търсещи опрощение да се изправят против пропалестинските стачкуващи.

Брейвърман, който управлява правоприлагането във Англия, в този момент би трябвало да подаде оставка, сподели Хумза Юсаф, първият министър на Шотландия.

„ Крайната десница беше поощрен от министъра на вътрешните работи “, сподели Юсаф в X, прочут преди като Twitter. „ Тя прекара седмицата си в разпалване на пламъците на разделянето. Те в този момент нападат полицията в деня на примирието. Позицията на вътрешния министър е несъстоятелна. “

Лондонската полиция арестува 82 души на едно място, с цел да предотврати нарушение на мира. Силите споделиха, че са част от група контрапротестиращи, опитващи се да стигнат до главното протестно шествие. Други 10 ареста бяха осъществени през целия ден по обвинявания, в това число владеене на нож и нахлуване на чиновник на незабавната помощ.

Полицията разказа контрапротестиращите като най-вече футболни „ хулигани “. ” от цяла Англия, които прекараха деня в борба с чиновници, които се пробваха да им попречат да нападат шествието. Девет служители на реда бяха ранени, в това число двама, които бяха приети в болница.

„ Изключителното принуждение от страна на десните протестиращи против полицията през днешния ден беше извънредно и надълбоко тревожно “, помощник Комисарят Мат Туист се споделя в изказване. „ Те дойдоха рано, заявявайки, че са там, с цел да защитят паметниците, само че някои към този момент бяха в нетрезво положение, нападателни и очевидно търсещи борба. Злоупотреби бяха ориентирани към чиновниците, защитаващи Кенотафа, в това число викания „ Вече не си англичанин “. началото на спора. Полицията пресметна, че към 300 000 души са взели участие, проправяйки си път през града от Хайд Парк до посолството на Съединени американски щати на към 3 благи (5 километра).

Повече от 2000 служители на реда, някои извикани от близките сили, са по улиците на столицата този уикенд, с цел да подсигуряват, че стачкуващите съблюдават закона и да предотвратят евентуални конфликти с контрапротестиращите, сподели столичната полицейска работа.

Полицията също подхваща стъпки, с цел да успокои еврейската общественост, която е обект на скок на антисемитски произшествия от Екстремисти на Хамас нападнаха Израел на 7 октомври и израелските сили дадоха отговор с удари и изпращане на войски в линията Газа.

„ Знаем, че кумулативното влияние на продължаващите митинги усилва напрежението, и възходящите закононарушения от ненавист в Лондон и страхът и безпокойството, които нашите еврейски общности изпитват в частност “, се споделя в изказване на полицията. „ Те имат право да се усещат сигурни в своя град, знаейки, че могат да пътуват из Лондон, без да се опасяват от заплашване или тормоз. “

Операцията на правоприлагащите органи идва след Комисарят на столичната полиция Марк Роули устоя на натиска от страна на политическите водачи да забранят шествието.

Премиерът Риши Сунак и Брейвърман също показаха угриженост, че митингите могат да се пренесат в неделя, когато крал Чарлз III и министър-председателите на страните от Британската общественост ще положат венци на националния боен мемориал, прочут като Кенотаф.

Възпоменателните събития са „ свещени “ към Англия и би трябвало да бъде време за единение и „ церемониален размисъл “, сподели Сунак в изказване преди началото на събитията в събота.

„ Това е поради тези, които се борих за тази страна и за свободата, която ценим, че тези, които желаят да стачкуват, могат да го създадат, само че би трябвало да го създадат с почитание и спокойно “, сподели той.

Въпреки че мненията на Сунак и Брейвърман бяха ориентирани към пропалестинските протестиращи, критиците споделиха, че рискуват да провокират борби сред стачкуващите и крайнодесните групи. Коментарите на Брейвърман допускат, че лондонската полиция е била по-снизходителна към пропалестински стачкуващи и последователи на Black Lives Matter, в сравнение с десни протестиращи или футболни хулигани. Брейвърман сподели, че столичната полиция пренебрегва нарушаването на закона от „ пропалестински тълпи “.

В събота избухнаха сбивания покрай Кенотафа сред полиция и десни протестиращи, скандиращи „ Англия, до момента в който умра “. Полицията употребява палки, с цел да спре протестиращите и церемониите пред мемориала не бяха прекъсвани. Други конфликти имаше в други елементи на града, в това число Чайнатаун ​​и покрай постройката на Народното събрание.

След конфликта покрай Кенотафа полицията сподели, че контрапротестиращите не бяха една група и чиновниците ги следяха, до момента в който се отдалечаваха в други елементи на Лондон. Ако се опитат да нападат пропалестинския марш, „ ще използваме всички пълномощия и тактики, с които разполагаме, с цел да предотвратим това да се случи “, сподели полицията.

Организаторите на пропалестинската проява споделят, че са подхванали стъпки, с цел да подсигуряват, че няма да опонира на събитията в Деня на примирието. Шествието потегли малко след обяд, повече от час откакто нацията резервира двуминутно безмълвие, следвайки маршрут от Хайд парк до посолството на Съединени американски щати, който не минава покрай кенотафа.

Бен Джамал, шеф на Кампанията за взаимност към Палестина, сподели, че стачкуващите приканват за преустановяване на бомбардировките над Газа и той разкритикува Брейвърман, че характеризира протестиращите като екстремисти, които ще осквернят Кенотафа. Групата спонсорира шествия всяка събота в Лондон от началото на войната.

„ Казахме на полицията, че не желаеме да бъдем покрай Уайтхол на 11 ноември ; не искахме да прекъсваме подготовката за възпоменанието в неделя “, сподели Джамал пред BBC. „ Немислимо е, в случай че тя не приказва с полицията, министърът на вътрешните работи да не е знаела това, когато е направила забележките си. “

В опит с цел да предотврати конфликти, полицията разгласи неразрешена зона към кенотафа и сложи 24-часова защита към мемориала. На протестиращите също беше неразрешено да влизат по улиците към израелското посолство, покрай началото на шествието, и някои региони до посолството на Съединени американски щати.

Докато шествието беше мирни, протестиращите продължиха да употребяват език, който провокира безпокойствие измежду доста еврейски групи и тези, които виждат дейностите на Израел в Газа като законни актове на самозащита. знаци, обвиняващи Израел в геноцид в Газа и скандирани „ от реката до морето, Палестина ще бъде свободна. “ Докато палестинските поддръжници споделят, че скандирането е апел за независимост за всички, живеещи в региона сред река Йордан и Средиземно море, доста Евреите го възприемат като апел за унищожаването на Израел.

Такъв език всява боязън в еврейската общественост, сподели Лий Харпин, политически редактор на Jewish News. Sky News. Въпреки че поддържа правото на митинг, сподели той, изображенията от демонстрациите постоянно имат странични детайли, излъчващи насилствени възгледи.

„ Честно е да се каже, имам поради, за по-голямата част от еврейската общественост, гледайки, разглеждайки обществените медии, виждайки някои от банерите, омразните лозунги, които се скандират, лентите за глава, които наподобяват най-малкото като свързани с Хамас, е доста плашещо да, да, да станем очевидци на всеобщи демонстрации, провеждащи се по улиците на Лондон “, сподели той. „ Това не значи, че всички в тези демонстрации... са насилствени или насаждащи ненавист. Но несъмнено всяка седмица в тези демонстрации има ръбове. “

Важни истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

ABC News Network Политика за дискретност Вашите права за дискретност на щата Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на децата Интерес -Based AdsAbout Nielsen MeasurementУсловия за използванеНе продавайте и не споделяйте моята персонална информацияСвържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release- 10-31-2023.26/client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/prism-story.js " ], " stylesheets ": [ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/css/fusion.css ",null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0- release-10-31-2023.26/client/css/prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ":{ " key ": " ", " translations ":{}}, " знамена ":{ " банер ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ": true, " env ": " dev ", " tag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap.js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ":false, " loadAsync ":true, " frameTag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/embed_privacy_prod/Bootstrap.js " }, " environment ": " prod ", " debug ":{ " on ":false}}, " ads ":{}, " analytics ":{}, " routing ":{ " location ":{ " pathname ": " /International/wireStory/uk- police-step-efforts-esure-massive-pro-palestinian-104818208 ", " port ": " ", " hash ": " ", " path ": " /International/wireStory/uk-police-step-efforts-ensure -massive-pro-palestinian-104818208 ", " host ": " ", " protocol ": " ", " params ": " ", " query ":{}}, " params ":{ " section ": " Международен ", " slug ": " uk-police-step-efforts-esure-massive-pro-palestinian-104818208 ", " pageType ": " prism-story ", " type ": " wirestory " }}, " page ": { " key ": " ", " title ": " ", " type ": " prism-story ", " meta ":{ " title ": " Пропалестинското шествие в Лондон минава спокойно, само че полицията се сблъсква с far-r
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР