Поддръжниците на арестувания критик на Кремъл Алексей Навални излязоха на

...
Поддръжниците на арестувания критик на Кремъл Алексей Навални излязоха на
Коментари Харесай

В Русия е страшно! Сблъсъци на протести в Русия заради Навални, арестувани са десетки ВИДЕО

Поддръжниците на задържания критик на Кремъл Алексей Навални излязоха на улиците в съветския Далечен Изток в събота, с цел да изискат освобождението му в ден на национални митинги, които управляващите оповестиха за противозаконни и дадоха обещание да се пресекат в зародиш, предава Reuters.

Навални прикани своите поддръжници да стачкуват, откакто беше задържан предишния уикенд, когато се завърна за първи път в Москва, откакто беше токсичен през август с нервно-паралитичен сътрудник. Навални бе лекуван в Германия.

На видеозаписи от Владивосток се вижда по какъв начин полицията преследва група протестиращи по улицата, до момента в който стачкуващите в Хабаровск, излезли при температури от към минус 14 градуса по Целзий, скандират „ Срам! “ и „ Бандити! “



Групата за наблюдаване на „ ОВД-Инфо “ съобщи, че досега на митингите са били арестувани 48 души, в това число 13 в Хабаровск.

В Москва полицията издигна барикади към Пушкинския площад, до момента в който служащите бяха ангажирани с реконструкцията му, явен опит за разстройване на проява, която трябваше да стартира в 14 часа локално време (13 часа българско време).

А избор так силовики разгоняют людей, несогласных с тем, что их обворовывает плешивый дед
— Штаб Навального во Владивостоке (@teamnavalny_vdk)
Yakutsk -50C some people went to protest. What do you know about struggles even to protest in Russia?
— Natasha from Russia (@natashasrussia)
Навални се завърна от Германия предходната седмица. Там той бе лекуван и се възстановяваше от опита за ликвидиране с нервнопаралитично вещество през лятото. Веднага след кацането в Москва обаче бе арестуван в прелиминарен арест за 30 дни, в очакване на нов развой, тъй като съгласно съветските правосъдни управляващи с пътуването си до Германия е нарушил условията на условна присъда, наложена му по предходно дело.

Навални и екипът му считат, че подхванатите нови правосъдни процедури против него са политически стимулиран опит гласът му да бъде заглъхнал.
Очаква се плануваният за през днешния ден следобяд митинг в Москва да бъде доста по-многоброен макар предизвестието на столичния кмет Сергей Собянин към жителите да не вземат участие.

На Пушкинския площад в центъра на съветската столица са засилени ограниченията за сигурност. Площадът е ограден със специфични железни загради, към възможното място на осъществяване на протестна акция е ориентирано поделение на полицията за битка с безредиците, към площада са ситуирани коли за превозване на пандизчии. От станцията на метрото може да се излезе единствено през един излаз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР