Поддръжката на технологията за динамичен обхват HDR е най-бързонавлизащата функция

...
Поддръжката на технологията за динамичен обхват HDR е най-бързонавлизащата функция
Коментари Харесай

Продажбите на HDR телевизори ще скочат до почти 48 млн. през 2021 г.

Поддръжката на технологията за динамичен обсег HDR е най-бързонавлизащата функционалност в актуалните тв приемници, демонстрира проучване на IHS Markit за третото тримесечие на тази година. Анализаторите от компанията предвиждат, че доставките на HDR тв приемници ще набъбнат от 12,2 милиона броя през 2017 година на 47,9 милиона през 2021 година, като тогава ще бъдат продадени и още 88,6 милиона тв приемника „ HDR-ready “, т.е. с опция за декодиране на HDR сигнал, само че екранът няма да може да демонстрира HDR.

“HDR е най-сериозното усъвършенстване, на което могат да се насладят телевизионните фенове “, споделя Пол Грей, асистент шеф за пазара на потребителски устройства в IHS Markit. Според него тази технология потвърждава непрестанно, че има огромно влияние върху феновете, като този резултат „ работи “ без значение от размера или резолюцията на екрана.

В отчета на организацията са проучени решения, които одобряват ТВ сигнал, като са желали от фирмите спомагателни данни за HDR, правейки прогнози за другите модели HDR тв приемници.

 Прогноза на IHS Markit за продажбите на HDR тв приемници

„ Очакваме, че през 2017 година единствено 23 на 100 от тв приемниците с UHD (4K) резолюция ще оферират изцяло HDR преживяване, споделя Грей. - Останалите ще могат да декодират сигнала, само че ще им липсва опция за доста огромен контрастност, тъй че да се възползват от HDR наличието “, добавя анализаторът. Цената на засветяването за LCD екраните остава най-голямото затруднение пред по-масовото внедряване на HDR.

В отчета се преглеждат и HDR опциите на HD тв приемниците. На места, където има мощно пренасищане на радиочестотния набор, ТВ операторите не разполагат с задоволително честотен потенциал да предават спомагателни данни, нужни за 4K UHD. В същото време HD тв приемници с HDR обезпечават доста усъвършенстване на качеството на картината, възприемана от фена, като добавените пакети с данни са доста по-малки.

IHS Markit предвижда още, че в Северна Америка ще има най-вече HDR тв приемници през 2021 година - над 14,6 милиона, а на второ място ще е Китай с продадени 11,8 милиона ТВ приемника. „ Северна Америка си остава най-благодатния пазар за тв приемниците, като там избират големи екрани, а съществуването на богато UHD наличие покачва желанието на потребителите да си купят тв приемник с всички нови благоприятни условия. Китайските консуматори пък си купуват през днешния ден най-големите тв приемници, само че пък са много по-чувствителни към цената, а наличното UHD наличие е много лимитирано “, изяснява Пол Грей.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР