Поддръжката на новата версия на Windows 10 Mobile ще приключи

...
Поддръжката на новата версия на Windows 10 Mobile ще приключи
Коментари Харесай

Microsoft реши да се откаже от Windows Phone

Поддръжката на новата версия на Windows 10 Mobile ще завърши на 10 декември 2019 година.

Главният управител на програмата Windows Insider Брандън Лебланк съобщи, че корпорацията не възнамерява да пуска тестови версии на системата Windows 10 Mobile. Това значи, че операционната системата ще престане да се актуализира.

След стартирането на Windows 10 Creators Update, разработчиците оповестиха, че приключват стартирането на нови устройства под Windows-10, заради ниския им дял на пазара и слабата поддръжка от страна на самостоятелните разработчици. В същото време, тестови фърмуери на системата ще не престават да излизат — последната версия на системата 1709 излезе на 5 януари 2018 година.

Поддръжката на новата версия на Windows 10 Mobile ще завърши на 10 декември 2019 година. Съответно, разработчиците към момента ще пускат патчове с поправени бъгове и уязвимости. Въпреки това, самата система ще спре да се развива.

През май 2016 година, Microsoft разгласи желанието си да редуцира повече от 1,8 хиляди чиновници от мобилното си поделение. Заедно с това, корпорацията се отхвърли от стартирането на смарт телефоните Lumia и реши да се концентрира върху новата си продуктова линия под марката Surface.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР