“Поддържането на орбитата на МКС е важна функция, с която

...
“Поддържането на орбитата на МКС е важна функция, с която
Коментари Харесай

Американският космически кораб Сигнус успешно повдигна орбитата на МКС

“Поддържането на орбитата на МКС е значима функционалност, с която се занимават съветските експерти. Но тя се трансформира в инструмент за шантаж от страна на Роскосмос по отношение на НАСА, изключително след началото на специфичната военна интервенция на Русия. Поради това желанието на НАСА да подчертае своята софтуерна самостоятелност е разбираемо ”, оповестява съветският галактически експерт Виталий Егоров в своя Телеграм канал. 

Счита се, че в случай че някой ден Русия реши в действителност да извърши своята закана и да разкачи своите модули от състава на МКС, НАСА може да поръча незабавно изработката на нови служебни модули от компании като Нортроп Груман. Един транспортен съд “Сигнус ” бързо може да бъде преобразуван в подобен.

Но макар бомбастичните закани от страна на Рогозин, който понастоящем извършва длъжността Директор на Роскосмос, решението за бъдещето на употребата на МКС не се взима от него, а от по-висша инстанция (вероятно от самия съветски президент Владимир Путин). Засега нито Съединени американски щати, нито Русия имат намерение да преустановят това партньорство. Нещо повече – съветската космонавтка Анна Кикина неотдавна излетя за Щатите, с цел да се приготви за полета си до МКС чрез американския транспортен съд “Крю Драгън ” през септември. 

“Това значи, че МКС е значима за всички страни и в близко време “космически бракоразвод ” не се обрисува ”, безапелационен е Егоров. 

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР