Поддържането на хидратация по време на тренировка е важно не

...
Поддържането на хидратация по време на тренировка е важно не
Коментари Харесай

Никога не пийте тази напитка преди тренировка

Поддържането на хидратация по време на подготовка е значимо освен за цялостното здраве, само че и за издръжливостта на тялото при физическо натоварване. Но в тази ситуация не всяка напитка е подобаваща. Експертите показват, че има такива, които усилват риска от формиране на кръвни съсиреци, когато се комбинират с нараснала физическа интензивност.

Това са напитките с кофеин. В скорошно изследване, оповестено в списанието MedicineScience in SportsExercise, учените откриха, че потреблението на кофеин покачва коагулацията на кръвта по време на интензивни извършения, увеличавайки риска от формиране на кръвни съсиреци.
Коя е най-хубавата храна след подготовка
Отдавна се знае, че триумфът е 30 % образование и цели 70 на 100 диета. Важно е тези детайли да се комбинират добре един с различен. М...

Изследователският екип провежда две тренировки за 48 млади мъже (средна възраст 23 години) с естествен показател на телесна маса. Участниците в изследването одобряват първо плацебо, последвано от потреблението на кофеинова напитка и интензивна подготовка на стационарно колело.

След това от участниците е взета кръв за разбор. Изследователите стигат до извода, че равнищата на коагулация са доста по-високи след консумация на кофеин. Това излага тези хора на нараснал риск от положения като сърдечен удар, инсулт, дълбока венозна тромбоза или белодробна емболия.

Според доктор Пол Нагелкърк за множеството хора кофеинът е толкоз безвреден, колкото упражненията.

Той е безапелационен, че здравите възрастни, които употребяват кофеинови питиета преди подготовка, не би трябвало да се тормозят. Но въпреки всичко би било добре да се въздържат от потреблението на сходни питиета.
Не правете тези ГРЕШКИ, когато упражнявате, тъй като пречите на отслабването
Отслабването е обвързвано с две неща: вярно хранене и спортуване. И двете се построява мъчно като табиет, само че са най-полезни за всеки чо...

Въпреки това за хора с високо кръвно налягане, високи равнища на холестерол и пушачите потреблението на кофеинови питиета може да бъде рискова освен преди подготовка и физическа интензивност, само че и като цяло.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР