Поддържането на чистота в кола през лятото е по-лесно, отколкото

...
Поддържането на чистота в кола през лятото е по-лесно, отколкото
Коментари Харесай

Как да поддържате колата си чиста през лятото

Поддържането на непорочност в кола през лятото е по-лесно, в сравнение с през зимата или отвън сезона. Някои сезонни проблеми, обаче, могат да основат неприятности за водачите. Освен това има нужни процедури, които не би трябвало да се не помнят, без значение от сезона.

Борба със следите от битум и смола от дърветата

През лятото появяването на петна от битум по купето е съвсем неизбежна - това е разследване от ремонта на пътищата. Смолата от пъпките на топола или липа може да донесе още повече проблеми на водачите: доста е мъчно да я изтриете от боята. Експертите поучават да се отървете от такива замърсители, до момента в който са пресни. За премахване на следи от битум ще са нужни автомобилни химикали. Но потреблението на " национални " средства като бензин или ацетон е рисково: те могат да скапват покритието. Основното нещо е да не се колебаете: смолата може да проникне в покритието, предизвестяват специалистите. Можете също по този начин авансово да обработите купето с лак.

Чистота на предното стъкло
 Кола на остаряло или дотация за нова - кое да изберем Кола на остаряло или дотация за нова - кое да изберем
Все повече и повече в обществените мрежи се чуват какви ли не вести и обстоятелства, които насочват мисълта на хората в една много по-нетипична...

Вместо летни течности за миене на предното стъкло, някои наливат чешмяна вода в резервоара. Тя съдържа, обаче, доста примеси, които последователно деактивират системата за миене на стъкла. Освен това, водата не може да отстрани някои петна, същите следи от смола. За разлика от тях, лятната „ миячка за стъкло “ съдържа повърхностноактивни субстанции, които дейно измиват стъклото.

Премахване на следи от инсекти

За да ги измиете от предното стъкло и купето, най-удобно е да употребявате специфични почистващи препарати. Те могат да се употребяват върху всевъзможни материали, да се оправят с останките от мухи и други инсекти и птичи тор, не оставят линии.

Почистване на интериора

Тъй като през лятото събира доста прахуляк върху себе си и бързо се замърсява, специфичните почистващи препарати са потребни. След обработката им на повърхността се образува предпазен филм, който предотвратява образуването на нечистотия. Ако в кабината има кожени седалки, ще ви би трябвало и препарат за разчистване на кожа.
 Полезни ли са добавките в маслото и горивото? Полезни ли са добавките в маслото и горивото?
Магазините за автомобилни аварийни елементи непрестанно хвалят разнообразни добавки за маслото и горивото, които би трябвало да подобрят рабо...

Миризна в салона

Най-добре с тях се оправят специфичните неутрализатори на миризми. Те отстраняват освен тютюна, само че и други неприятни миризми.

Почистване от прахуляк

През лятото се предлага да почиствате салона най-малко един път месечно. И то не със слаба ръчна прахосмукачка, а с огромна и мощна - сходни има на автомивките. Също по този начин, с цел да има колата чист въздух, е значимо да промените филтъра на купето в точния момент.

В колата постоянно се натрупват разнообразни боклуци, опаковки от бонбони и други отпадъци. Шофьорите се борят с този проблем по разнообразни способи: някои строго не разрешават каквото и да е да се яде в колата, други постоянно заплащат за разчистване на интериора.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР