Поддържането на аквариум в дома ви добавя множество ползи за

...
Поддържането на аквариум в дома ви добавя множество ползи за
Коментари Харесай

Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум

Поддържането на аквариум в дома ви прибавя голям брой изгоди за вашето здраве, като понижаване на напрежението и намаление на кръвното налягане. Сладководните резервоари нормално са по-лесни за грижи от резервоарите със солена вода, а съществата им простят по-добре грешките, направени от новите притежатели. Сладководните риби имат своя красива селекция от цветни и неповторими типове.

Поддържането на аквариум в дома ви прибавя голям брой изгоди за вашето здраве, като понижаване на напрежението и намаление на кръвното налягане. Сладководните резервоари нормално са по-лесни за грижи от резервоарите със солена вода, а съществата им простят по-добре грешките, направени от новите притежатели. Сладководните риби имат своя красива селекция от цветни и неповторими типове, които карат вашия аквариум да процъфтява с живот.

Независимо дали сте нов или умел притежател на аквариум, мъчно е да не се пристрастите към вашите сладководни риби и техните самостоятелни характери. Нека да разгледаме топ 6 на най-хубавите сладководни риби за вашия аквариум.

 infomax-logo-50-15-HW

Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум

1. Неонова тетра

 аквариум Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум фотография: pinterest

Вероятно един от най-известните сладководни типове в този лист, е тази рибка, която е дребна, тънка и лесна за грижи рибка, която е идеална за нови притежатели. Тя не пораства доста дълго, достигайки единствено 2,2 см дължина! Известни са като доста кротичък и спокоен тип. Те се оправят най-добре, когато се държат на групи и в аквариум с камъни, растения и други такъми, в които могат да се скрият. Те могат елементарно да бъдат разпознати по сините им тела и яркочервени линии по телата им.

2. Гупи

 аквариум Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум фотография: pinterest

Гупите са различен тип риба, който е съвършен домакински любим за начинаещи. Те са извънредно лесни за грижи, само че са склонни да се развъждат бързо между тях, в случай че половете не са разграничени. Те се оферират в разнообразни цветове, като мъжките са по-пищни от женските. Гупите също могат да се приспособяват към разнообразни водни условия и имат жив темперамент, което ги прави толкоз известни. Важно е да поддържате непрекъсната температура на водата във вашия аквариум (около 50°F – 84°F (10-29°C)), с цел да могат да живеят щастливо в резервоарите си.

3. Молини

Малки и непринудени, те са страхотни сладководни типове, за които е елементарно да се грижите. Молините могат да порастват с дължина към 3 до 4 инча и са всеядни, което значи, че могат да ядат растения и други животни. Хубавото на това сладководно творение е, че те раждат своите бебета, за разлика от другите риби. Подобно на гупите, молите обичат да се развъждат, тъй че в случай че не желаете доста от тези красиви риби във вашия аквариум, просто запазете един пол.

4.Златна рибка

 аквариум Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум фотография: pinterest

Друга извънредно известна сладководна риба, златната рибка е хубав тип, който може да нарасне до 14 инча в дивата природа. Някои диви златни рибки могат да живеят до 25 години или даже повече!Тези риби се нуждаят от непрекъсната поддръжка, като седмична промяна на вода и филтър във вашия аквариум. Златните рибки могат да бъдат в разнообразни форми, размери, цветове и породи.

5.Риба ангел

 аквариум Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум фотография: pinterest

Те са известни сладководни риби, които могат да порастват до 6 инча на дължина и 8 инча височина. Те са доста красиви и се оферират в разнообразни цветове и шарки. Те могат да ядат растения и други животни, като дребни инсекти и скариди, само че би трябвало да се държат надалеч от дребни риби. Ангелът може да бъде териториален и нападателен, тъй че е най-добре да ги държите в аквариум без доста риба.

6.Данио зебра

Перфектната риба за начинаещи, тази е дребна риба, която не изисква поддръжка и нормално пораства до 5 до 7 см. Тъй като те отглеждат риби, те би трябвало да бъдат държани на групи, в противоположен случай ще бъдат мощно уплашени. Те обичат да ядат червеи, инсекти и ракообразни. Те също могат да бъдат хранени с типичната рибна храна, макар че предлагаме да подправите диетата им. Тези риби са известни с това, че скачат от аквариум, тъй че не забравяйте да държите аквариума си затрупан.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР