Подаряването на подарък е много повече от даване на вещ.

...
Подаряването на подарък е много повече от даване на вещ.
Коментари Харесай

10 съвета за избор на перфектния подарък

Подаряването на подарък е доста повече от предоставяне на движимост. Подаряването е изкуство на връзка, с което изпращаме обръщение до получателя. Когато вложим мисъл в избора на подобаващ подарък, той се трансформира в източник на наслада и позитивни страсти.

От друга страна обаче, когато пренебрегнем ритуала и подарим някакъв нищожен или случаен подарък, може да разочароваме и обидим индивида, на който го подаряваме.

Разбира се, това не е нужно да се случва, защото на практика всеки може да подари нещо хубаво и запаметяващо се, стига да следва идващите 10 съвета при избора на съвършен подарък.

1. Отчети пола на получателя на подаръка

Полът играе значима роля в това по какъв начин хората поддържат връзка и подаряването на дарове не прави изключение. Понякога наподобява, че мъжете и дамите приказват на разнообразни езици, когато става дума за това, какъв подарък желаят. Затова, въпреки че и мъжете, и дамите обичат да получават дарове, методът, който подхващаме при избора на подарък за нея и за него, би трябвало да се разграничава.

Една от честите капани, в които попадаме при избирането на дарове, е това, че вършим избора въз основата на това какво самите ние ценим. Въпреки че има известно препокриване в това какво и двата пола биха оценили, съществуват и някои обществени правила, свързани с половете, които въздействат на метода, по който подаряваме и получаваме дарове .

Жените оценяват намерението, времето и напъните, които мъжете поставят за избора на подарък. Или в резюме – жените оценяват напъните. За разлика от тях мъжете наподобява са по-заинтригувани от резултата и избират да получават функционални, практични дарове , които способстват за техния персонален или професионален живот и биха определили като потребни.

Така да вземем за пример, жената може да отдели през целия ден, с цел да приготви идеалната торта или сама да изплете пуловер, само че все пак да не успее да зарадва откровено мъжа си с подобен подарък. Мъжът, несъмнено, ще оцени положените усилия, само че надали би ги оценил по този начин, както тя би оценила, в случай че той отделеше часове наред, с цел да и направи гривна или романтичен фото-колаж в красива рамка.

В края на краищата, можем да обобщим, че мъжете харесват подаръците, поради самите дарове. Докато дамите правят оценка подаръка поради положеното изпитание.

2. Подаръкът би трябвало да е полезен

Когато избирате подарък за някого, добре е да търсите нещо, което ще се употребява неведнъж. Не желаете да подарите нещо, което ще остане в шкафа с непотребни дарове или ще бъде преподарено при първия удобен случай.

Преди да подарите нещо, се запитайте „ Ако някой ми подари това, бих ли го използвал/а? ”. Ако отговорът ви е позитивен, вероятно подаръкът е потребен.

3. Подаръците би трябвало да са изненадващи

Нищо не е по-вълнуващо от това да не знаеш какъв подарък ще получиш. Изненадата значи, че си вложил мисъл в подаръка, вместо просто да поискаш лист с желанията на индивида.

Не е мъчно да изненадаш някого. Само би трябвало да запазиш в загадка избора си на подарък до последния миг. Не позволявай на несигурността дали ще харесат подаръка, да те изкуши да издадеш какво възнамеряваш да купиш. Почти във всички случаи изненадата от подаръка ще е по-възнаграждаваща даже и от самия подарък.

 10 съвета за избор на съвършения подарък

4. Търсете автентичен подарък

За да избегнеш скучните и предсказуеми дарове, незабавно отхвърли първите 3 хрумвания за подарък, които ти хрумнат. Този съвет е изключително потребен в случаите, когато нямаш визия, какъв подарък да купиш . Тогава първите хрумвания, за които се сещаме, нормално са най-комерсиалните неща, които гледаме в реклами или които ни заобикалят в всекидневието. Те рядко биха се оказали подобаващи за индивида, за който търсим подарък, и несъмнено няма да се възприемат като истинска и изобретателна концепция.

5. Изберете първокласен подарък

Да избереш първокласен подарък значи да се увериш, че подаръкът ти е добре изработен и няма да се счупи. Според характера на самия артикул, качеството може да се отнася до материала на направа, производителя, произхода, дизайна или типа на опаковката.

6. Говорете с близките

Попитай околните на индивида, за който избираш подарък, от какво вероятно той би имал потребност. Така ще избегнеш пазаруването на подарък, който към този момент има , и можеш да получиш някакви ориентировъчни хрумвания за дарове, които биха му били потребни.

 10 съвета за избор на съвършения подарък

7. Бъдете наблюдателни

Един от най-добрите съвети за преодоляване на изкуството на подаряване, е да бъдеш бдителен за знаци и сигнали за това от какво има нужда или какво желае да получи получателя на подаръка ти . За задачата обърни внимание на обичаното му занимание, по какъв начин прекарва свободното си време, на това какви неща купува за себе си и на какви неща се възхищава и харесва.

Чрез наблюдателност можеш да идентифицираш даден проблем и да предложиш решението за него. Например, в случай че чуеш, че обектът на усилията ти да намериш подарък все се оплаква, че батерията на телефона му свършва, можеш да му подариш портативна, презареждаща батерия за телефон (или т.н. powerbank), която ще реши казуса му.

А в случай че не познаваш толкоз добре получателя на подаръка или просто вниманието към детайлите не е измежду мощните ти страни, премини към идващия съвет за избор на съвършения подарък .

8. Разгледай обществените му/ѝ профили

Този съвет за избора на съвършен подарък, е в доста съвременен стил. Когато нямаш никаква концепция, какво би харесал индивида, за който търсиш подарък, или той продължава да упорства, че не желае нищо и от нищо няма потребност, може да прибегнеш до шпионските тактики. Влез във Фейсбук или Instagram и разгледай наличието на профила му.

Повечето хора предоставят подробна информация за своите ползи като обичана музика, любими филми, книги, персони и още много други. От постовете на човек в социалните мрежи можеш да научиш какво го вълнува най-много.

Например, в случай че постовете му са свързани с климатичните промени, изчезването на пчелите или екологичните проблеми, можеш да му избереш подарък с грижа към природата , като нестандартна екоторба за извършване на покупки или термобутилка за вода, за многократна приложимост.

Ако стената на профила му е запълнена със занимателни цитати, би трябвало да заложиш на закачлив и занимателен подарък , който демонстрира възприятие за комизъм. Ако изявленията му са в жанр „ Кафе и закуски ”, можеш да го изненадаш с ексцентрична чаша за кафе или забавна кухненска джаджа .

9. Обедини финансите си с другари

Ако си разкрил перфектния подарък, само че за жал е отвън бюджета ти, може да обединиш парите си с приятели или със фамилията. По-добре да избереш един прекрасен, подобаващ подарък, който искрено ще зарадва получателя си, отколкото няколко по-евтини, които само да отбият номера.

Ако намериш съидейници, с които да купите общ, по-скъп подарък, просто добави картичка към подаръка, на която да отбележиш присъединяване на всички.

10. Не мислете твърде доста или прекомерно дълго

В стопанската система има явление, което се назовава „ парализа от разбора ”. Същият резултат може да се получи и при избора на подарък. В желанието си да изберем нещо в действителност впечатляващо, оригинално и друго, от време на време просто блокираме и не можем да създадем никакъв избор.

Всъщност няма потребност да се вживяваме толкоз доста, тъй като дарове би трябвало да избираме най-малко по няколко пъти в годината. Така че, даже да не успеем да намерим най-якия подарък, ще имаме безчет последващи шансове да се реваншираме. И въпреки всичко най-важното при избора на съвършен подарък е положеното изпитание, което околните ни сигурно ще оценят и на което постоянно ще се зарадват!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР