Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги, обяви

...
Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги, обяви
Коментари Харесай

ИТ компания обяви 8 март за неработен ден


„ Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите сътрудници ”, разгласи Мария Атанасова, Progress
(снимка: Буря Пандова / предоставена от Progress)

Инициатива на софтуерната компания Progress отбелязва Международния ден на дамата и е част от тактиката на компанията за приобщаване и разнообразие на гения в бизнеса .

Progress разгласи, че подарява 8 март – Международния ден на дамата – като неработен на своите чиновници във всички страни,. По този метод компанията отбелязва ролята и достиженията на дамите в бизнеса и в обществото и декларира ангажираността си с обезпечаване на тъждество сред половете.

„ Много организации дават публичност на поддръжката си за приобщаването и обезпечаването на разнообразие на гения в бизнеса, а в Progress интензивно вършим съответни стъпки в тази посока ”, сподели Мария Атанасова, старши шеф „ Човешки капитал ” в Progress и част от лидерския екип на компанията в България.
още по тематиката
„ Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите сътрудници, с цел да отпразнуваме дружно освен Международния ден на дамата, само че и основаването на работна среда в ИТ промишлеността, в която всеки се усеща оценен и равнопоставен ”, добави тя.

Този месец Progress се включва в световната акция #ChooseToChallenge, която дава опция на всеки да заеме позиция против предразсъдъците и неравенството, свързани с половете. Служителите на компанията ще се срещнат виртуално със Сам Кинг, член на Борда на шефовете на Progress, с цел да научат повече за провокациите и опциите в кариерния ѝ път.

В допълнение на интензивностите през март, Progress поддържа дамите в екипите си посредством обезпечаване на редица запаси като личен безвъзмезден детски център, гъвкаво работно време, стратегия за адаптиране към работа след майчинство, 100% погашение на болнични и спортни интензивности за децата.

Компанията обезпечава и опция за присъединяване в инициирана от чиновници група за.

От своя страна, чиновниците постоянно споделят познания и влизат в ролята на ментори в начинания отвън Progress за да оказват помощ на повече дами да преодоляват провокациите пред себе си и да бъдат сполучливи.

През 2020 година компанията в Американския университет в България в размер на 12 500 щатски $. Целта на фонда е да насърчи повече девойки да изберат ИТ за кариера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР