Подаръците са част от нашето ежедневие и често носят радост

...
Подаръците са част от нашето ежедневие и често носят радост
Коментари Харесай

Никога не приемайте тези 7 неща като подарък!

Подаръците са част от нашето всекидневие и постоянно носят наслада както на получателя, по този начин и на донора. Въпреки това, съществуват разнообразни вярвания и суеверия по отношение на това дали всички дарове са потребни или могат да носят скрити послания.

Според езотерика Илона Калдре, подаръците могат да бъдат разграничени на две категории: такива, които би трябвало да одобряваме с наслада, и такива, които е по-добре да заобикаляме. Първите са източник на позитивна сила, до момента в който вторите могат да донесат негативност и да привлекат злощастие. Тя предлага да се отхвърляме от приемането на дарове, които попадат във втората категория, и да не ги предлагаме на другите. Ето лист на подаръците, които могат да бъдат евентуално рискови:

Седем рискови подаръка
Часовник : Часовникът може да наподобява като елементарен аксесоар, само че се счита, че подаряването на часовник символизира края на щастливите времена. Ако въпреки всичко решите да приемете подобен подарък, се предлага да дадете на донора няколко монети, като алегорично възнаграждение за него. Ножове : Остри предмети като ножове се смятат за неприятен знак. Вярва се, че те притеглят и съхраняват негативна сила, която може да има неподходящо въздействие върху получателя и даже да докара до раздор в връзките. Ръкавици : Ръкавиците могат да наподобяват като безпристрастен подарък, само че се счита, че те са свързани с ритуали за надзор над човешкото схващане, по тази причина е целесъобразно да се заобикаля тяхното подаряване и приемане. Портфейл : Подаряването на празен портфейл се смята за неприятна финансова прокоба. Ако въпреки всичко решите да подарите портфейл, се предлага да поставите в него най-малко няколко монети и да изплатите подаръка, с цел да запазите финансовия шанс. Огледало : Огледалото е предмет с мистични свойства, постоянно употребен в ритуали. Смята се, че то може да „ отрази “ хубостта и младостта на индивида, както и да бъде част от обред, ориентиран против него. Перли : Перлите се свързват със сълзите на вдовици и сираци и се има вяра, че подарените перли могат да донесат загуби и заболявания. Препоръчително е да си купите перли независимо, вместо да ги приемате като подарък. Носна кърпичка : Този предмет се асоциира с тъга и горест и се счита за притежател на отрицателна сила.
Тези вярвания и суеверия отразяват разнообразни културни и персонални убеждения по отношение на смисъла на подаръците и тяхната енергийна стойност. Важно е да се подходи с схващане и почитание към такива обичаи, даже в случай че не ги споделяме.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР