Подалият оставка заради катастрофата край Своге регионален министър Николай Нанков,

...
Подалият оставка заради катастрофата край Своге регионален министър Николай Нанков,
Коментари Харесай

Нанков се прибра в регионалното министерство като зам.-министър

Подалият оставка поради злополуката край Своге районен министър Николай Нанков, който отиде в Народното събрание, се върна назад във ведомството като заместител на поелата досегашния му пост Петя Аврамова.
Припомняме, че през днешния ден (10 октомври) Народното събрание гласоподава преустановяване на пълномощията му. Малко по-късно министър председателят Бойко Борисов освободи Малина Крумова от длъжността заместник-министър на районното развиване и благоустройството и назначи на нейно място Николай Нанков. Крумова става консултант към политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов, заяви държавната осведомителна работа.
Малина Крумова отговаряше в районното министерство за водната промяна и жилищната политика. Освен тези ресори се чака Нанков да поеме и пътищата, поради въвеждането на тол системата. Докато беше министър той персонално отговаряше за този сектор.
Назначението на Нанков не е изненада, тъй като новия министър на районното развиване Петя Аврамова още в деня на приемането на поста съобщи, че би желала Нанков да работи за нея.
" Хора със познание и опит, като Николай Нанков, би трябвало да бъдат включени в работата, тъй че за мен ще бъде доста скъпо да употребявам неговите познания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри тази опция да остане. Засега няма решение по този въпрос ", сподели в средата на септември Аврамова.
Връщането на Нанков във районното министерство обаче единствено по себе си обезсмисля подадената оставка , като знак за вдишване на политическа отговорност поради към този момент 20-те жертви на злополуката край Своге. Една от версиите на следствието, по която се работи е обвързвана с качеството на ремонта на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР