Подалият оставка президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес отхвърли

...
Подалият оставка президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес отхвърли
Коментари Харесай

Луис Рубиалес отрече обвиненията в сексуално насилие и принуда

Подалият оставка президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес отхвърли в предварителното правосъдно чуване обвиняванията в полово принуждение и насила, отправени от националката Джени Ермосо след разразилата скандал целувка по време на награждаването след международното състезание по футбол за дами в Сидни, Австралия.

Новината разгласи прокурорът, който е изискал ограничаваща заповед против Рубиалес, тъй че той да не може да се приближава на по-малко от 500 метра до Ермосо, както и да бъде привързан с подписка на всеки 15 дни, с цел да се подсигурява, че няма да напусне страната. Разследващият арбитър Франсиско де Хорхе ще реши дали да приложи тези ограничения.

По време на чуването Луис Рубиалес е отрекъл всевъзможни нарушавания във връзка целувката по устните на Джени Ермосо. Той дава отговор на въпроси на съдията на траялото час съвещание, провело се при закрити врата.

Испанската държавна прокуратура упрекна публично Рубиалес през предходната седмица в полово посягане и акт на насила. Според Ермосо, някогашният към този момент президент на испанската централа я е притискал да приказва в негова отбрана незабавно след експлоадирането на абсурда.

Нито Луис Рубиалес, нито неговият бранител, юрист Олга Тубау, приказваха с медиите след съвещанието, до момента в който юристът на Ермосо Карла Вал и Дюран разяснява, че е удовлетворена от чуването.

Според закон за полово единодушие, признат в Испания през предходната година, Рубиалес може да получи санкция или затвор от една до четири години, в случай че бъде приет за отговорен в полово посягане. Новият закон отстрани разликата сред „ полов тормоз “ и „ полово принуждение “, като глоби всеки полов акт без единодушие.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР