Под заплахата от наводнения гръцките властите обявиха бедствено положение в

...
Под заплахата от наводнения гръцките властите обявиха бедствено положение в
Коментари Харесай

Северна Гърция е под заплаха от наводнение

Под опасността от наводнения гръцките управляващите оповестиха бедствено състояние в цялата област Еврос - от Александруполис до Орестиада.

Фермерите и техниката са изтеглени от регионите до реките Марица и Арда.

Власти имат подготвеност и за изтегляне на поданици, в случай че водата стигне рисково покрай обитаеми места, осведоми БНР.

Извършва се следено изпускане на водната маса, което докара до наводнения на 45 хиляди декара обработваема земя. На няколко места се скъсаха бентове от мощния напън на водата.

Всички екипи на Гражданска отбрана са в помощ на жителите на региона. В мощ е цялостна възбрана за приближаване на хора и коли до коритото на реките. Има подготвеност за евакуация на жителите на селата наоколо до двете реки.
Позовавайки се на българската страна, от регионалната администрация на Еврос оповестяват, че се чака ново повишаване на равнището от изпускане на води от язовир "Ивайловград ".

Прекъснато беше придвижването по няколко пътища заради голям риск от наводнение на трасето. Очаква се през днешния ден да бъде спряно и придвижването по железопътната линия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР