Под заглавие "Операция за спасяване на туризма" ежедневникът "Катимерини" съобщава,

...
Под заглавие "Операция за спасяване на туризма" ежедневникът "Катимерини" съобщава,
Коментари Харесай

Гърция очаква плана на правителството за възобновяване на дейността в сектора на туризма

Под заглавие "Операция за избавяне на туризма " ежедневникът "Катимерини " оповестява, че Гърция прави оценка позитивно насоките, които през вчерашния ден даде Европейската комисия за отварянето на границите и възобновяване на туристическия продан.

По-конкретно Атина е задоволена от рекомендацията да не се изисква да бъдат оставяни празни седалки в самолетите, както и от събитието, че акцентът се слага върху епидемиологичната обстановка във всяка страна - индикатор, по който Гърция има отлични достижения.

Гърция реши дефинитивно да отвори заведенията за хранене от 1 юни

Икономическият вестник "Нафтемборики " написа, че след оповестяването на насоките на Комисията с неспокойствие се чака и оповестяването на държавния проект в бранша на туризма, върху който се нанасят последни линии. Според източници на вестника той ще се основава на четири стълба, а точно: отваряне на въздушния превоз, поддръжка на заетостта, финансова поддръжка и здравни протоколи.

Източниците настояват, че държавното управление преглежда опцията за понижаване на Данък добавена стойност в превоза. Вече е реализирана изясненост по наличието на здравните протоколи, които ще бъдат следвани, а в бранша на заетостта се планува ротационна претовареност с понижени хонорари с 50 %, като страната ще покрие част от загубите, които доближават до 60 %. Така цената на труда, която е за сметка на компаниите, ще се ограничи с към 75 %, а заетите ще работят по-малко часове, добавя Българска телеграфна агенция.

Гърция желае свободно придвижване в Европейски Съюз през лятото без карантина

За заплаха за пенсиите написа обвързваният с опозиционната СИРИЗА в. "Авги ". Според изданието министерството на труда регистрира срив в приходите на общественото обезпечаване, като до края на май загубите надвишават 1 милиард евро. Също по този начин краткотрайните и непрекъснатите прекратявания на трудови контракти, ротационният режим на работа и скокът в работата "на черно " ще доведат до дефицит в общественото обезпечаване от до 1,6 милиарда евро и през 2021 година "Авги " написа, че всичко това ще изправи пенсионерите пред неприятна изненада, вместо пред обещаното им от държавното управление погашение на пенсии със задна дата за интервала на икономиите по време на финансовата рецесия.

Гръцките управляващи не престават дейностите по подсилване на границата сред Гърция и Турция по река Еврос (Марица) в очакване на възобновяване на миграционния напън, оповестява "Катимерини ". Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу е отправил обръщение, че политиката на "отворени граници " на страната му във връзка с мигрантите, които се намират в Турция, остава в действие.

Нямаме съглашение с Гърция за пътувания без карантина, предизвести Външно министерство

"България оспорва Преспанския контракт ", е заглавието на водещата публикация в консервативното издание "Естия ", с която вестникът оповестява, че водачът на опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е обвинил някогашния министър председател Зоран Заев, че заобикаля въпроса, подложен от България, която, съгласно обявата, заплашва да наложи несъгласие на присъединителния развой на страната към Европейски Съюз. "Естия " написа, че България оспорва "македонския " език и "македонската " еднаквост и то по метод, който разрушава договореностите по тези въпроси в Преспанския контракт сред Атина и Скопие от 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР