Под съпровода на гайда 30-40 човека се събраха пред БНР

...
Под съпровода на гайда 30-40 човека се събраха пред БНР
Коментари Харесай

Контрапротест пред БНР поиска 100 дни толеранс за шефа на радиото

Под съпровода на гайда 30-40 индивида се събраха пред БНР на контрапротест в поддръжка на генералния шеф Светослав Костов. Участниците са били най-вече ИТ експерти, водачи, имало е и няколко публицисти. Те упорстват Костов да не бъде освобождаван, а да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Контрапротестът идва след две демонстрации, на които публицисти от БНР и други медии излязоха пред радиото в отбрана на свободата на словото. Причината бяха опитът дългогодишната водеща Силвия Великова да бъде свалена от ефир, свидетелствата за оказван напън, както и невижданото петчасово замлъкване на радиото.

Журналистите от БНР, които описаха за оказван напън, предвидиха, че ще се стигне до разделяне в радиото, както и стана. Причината е, че в първите дни на абсурда, Костов опитва да тушира напрежението " спешно " с заричане за 25% нарастване на заплатите за идната година. Подобен ход елементарно би довел до увеличение на поддръжниците му в радиото.

Проектобюджетът обаче би трябвало да бъде утвърден от финансовия министър Владислав Горанов, a това към момента не е станало.

Очаква се тази седмица Съвет за електронни медии да стартира процедура по отстраняването на Костов от поста поради продължаващия скандал в БНР. Миналия петък от регулатора приканиха генералния шеф да си подаде оставката, само че той съобщи, че няма никакво желание да го прави. Предварително членовете на Съвет за електронни медии оповестиха, че в случай че той не напусне непринудено, ще стартират процедура по преустановяване на контракта му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР