Под ръководството на Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград се води

...
Под ръководството на Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград се води
Коментари Харесай

Пребитият до смърт цветар в Петрич опитал да потуши спор между две компании

Под управлението на Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за побой. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване във връзка трагичния случай, при който локален притежател на цветарски магазин - Самуил Кацаров на 46 години, беше обичай и в следствие умря от получените пострадвания.

Веднага след приемане на сигнала за случая е бил осъществен оглед на местопроизшествието. Към сегашния миг са разпитани очевидци, осъществени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи, осведомят от прокуратурата.

По първични данни е открито, че в утринните часове на 23.05.2021 година в търговски обект в Петрич зародил спор сред две компании. Ставайки очевидец на протичащото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил С.К. се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната експанзия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, само че не след дълго се върнали. На потърпевшия били нанесени удари по главата и тялото, в резултат на което той паднал на пешеходната пътека на ул. „ Цар Борис ІІІ ". Дори и тогава С.К. още веднъж бил мощно изритан в региона на главата.

Продължаването на физическата експанзия било възпрепятствано от очевидци на случая. Междувременно потърпевшият мъж изпаднал в кома в резултат на нанесените му удари. Присъстващи оказали първа помощ. На място дошъл автомобил на незабавна здравна помощ. С.К. бил превозен до лечебно заведение в града, а след това в столицата.

Извършителите на действието са били открити и арестувани - П.Т. (на 27 години) и К.К. (на 24 години). Двамата са били привлечени в качеството на обвинени за осъществено от тях закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на междинна телесна щета. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража ", която е обжалвана от отбраната на обвинените.

Въпреки подхванатото лекуване, няколко дни по-късно мъжът умрял. Назначена е аутопсия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР