Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Тримата извършители на грабеж в Костинброд остават в ареста

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за обир , осъществен в гр. Костинброд, оповестиха от Апелативната прокуратура.

Около 3 ч. през нощта на 26.05.2020 година, в гр. Костинброд , двама братя били нападнати от група лица. Били им нанесени удари с бокс и електрошокова палка по главите и телата, а на единия от потърпевшите бил порязан пръст на ръката. Отправени им били закани – „ Казвай къде са парите, ще ти отрежа пръста “. Била им отнета парична сума от 300 лв. и три мобилни телефона.

В хода на следствието, взаимно с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи гр. София, са били открити и арестувани причинителите на грабежа – И.С. (на 51 години), Д.М. (на 40 години) и К.М. (на 30 години). С разпореждане на прокурор от Софийска окръжна прокуратура тримата са били привлечени в качеството на обвинени.

От направените информации е видно, че те са неведнъж осъждани . Понастоящем против К.М. има импортиран в съда обвинителен акт от Софийска районна прокуратура за държане на наркотични субстанции. По отношение на И.С. се водят наказателни производства в Районна прокуратура – Костинброд. След осъществяването на грабежа същият се е укрил и е бил разгласен за общодържавно търсене, а след това арестуван.

Прокурор от Окръжна прокуратура – София е внесъл в съда искане за установяване на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените. Съдът е приел доводите на държавното обвиняване, че са налице изискуемите от закона предпоставки за тяхното задържане – обосновано съмнение за авторството на незаконното действие, плануваното в закона наказване за него, действителна заплаха да извършат друго закононарушение. Понастоящем причинителите на грабежа са в следствения арест.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР