Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Гешев разпореди специален надзор на разследването на катастрофата с Милен Цветков


Под управлението на Софийска градска прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 2, вр. ал.1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Около 18 ч. на 19.04.2020 година, лек автомобил Audi Q7, ръководен от Кристиан Николов (на 22 години), провокирал пътно-транспортно произшествие в региона на кръстовище на бул. „ Черни връх “ в столицата с намиращия се пред него лек автомобил Subaru Forester. Вследствие на което е породена гибелта на другия участник в придвижването, спрял на червен сигнал на светофарната уредба.

Кристиан Николов е бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, от което е открито, че е карал под влияние на канабис и амфетамин. Същият е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван с разпореждане на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за период до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

От информация на отдел „ Пътна полиция “ - Столична дирекция на вътрешните работи се открива, че обвиненият Николов е дееспособен водач, като по отношение на него има издадено наказателно разпореждане за записано предходно нарушаване на Закона за придвижването на пътищата.

В хода на следствието е открито още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е благосъстоятелност на комерсиално сдружение със притежател Д.Н., майка на обвинения. На Икономическа полиция е предоставено да извърши инспекция по отношение на изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвинения автомобил.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура.

Иван Гешев изрича съболезнования на фамилията и околните на умрелия публицист Милен Цветков. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР