Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана незаконния добив на злато на язовир Огоста /снимки/

Под управлението на Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Берковица, се водят дейности по следствието на противозаконния рандеман на подземни благосъстояния, оголен през вчерашния ден на язови "Огоста ". Действията са без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на съображение на подписания контракт, с потребление на техническо средство или пътно транспортно средство, оповестяват от прокуратурата.
Припомняме, че на 17 май в региона на язовир „ Огоста “, в местността „ Калиманица “ в землището на село Гаганица, област Монтана, е била осъществена инспекция по постъпила оперативна информация за нерегламентиран рандеман на подземни благосъстояния.



Както организация BulNews заяви, на място са били открити три лица по време на осъществяване на изкопни действия и тежкотоварна строителна техника. Открити са товарен автомобил, пригоден като пресевна станция, фургони, каравана и коли. При претършуване, с изключение на багера и товарния автомобил, са конфискувани елемент, приспособен за помпа, кечета за утаяване на земна маса, керамична купа, както и топилка от жълт метал с тегло 24,16 грама.
Предстои назначение на геодезическа и химическа експертизи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР