Под ръководството на Районна прокуратура–Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, се

...
Под ръководството на Районна прокуратура–Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, се
Коментари Харесай

Разследват група, изнудвала длъжници на кредитна институция

Под управлението на Районна прокуратура–Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 213а, алинея 2, т. 1 и т. 4, вр. член 213а, алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В качеството на обвинени за изнудване са привлечени пет лица от гр. Дупница – А.Ч. (на 45 години), Л.Л. (на 46 години), М.Г. (на 37 години), Д.Д. (на 37 години) и Д.Л. (на 21 години).

В съучастничество като съизвършители те редовно заплашвали с принуждение и ликвидиране длъжници на кредитна институция за бързи заеми. Действайки по този метод, те целели да ги принудят да заплатят отговорностите си.

В хода на следствието са осъществени претърсвания на разнообразни адреси в гр. Дупница, персонален обиск, изземване на голям брой документи, компютри, мобилни телефони, контракти за заеми, парични средства, копия на персонални карти. Разпитани са голям брой очевидци, осъществени са разпознавания на лица.

Спрямо тримата от обвинените – А.Ч., М.Г. и Д.Л., са взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Обвиняемата Л.Л. е с наложена мярка за неотклонение „ домакински арест “, а на обвинената Д.Д. – гаранция в пари в размер на 3000 лв..

За закононарушение, обвързвано с насила, съпроводено със опасност за ликвидиране и телесна щета, осъществено от две и повече лица, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до осем години и санкция от три хиляди до пет хиляди лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР