Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Белезници за бобовдолски полицай, шофирал пиян и предизвикал катастрофа

Под управлението на Районна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за провокирано пътнотранспортно произшествие след приложимост на алкохол с причиняване на имуществени вреди.

Престъпните действия са квалифицирани по член 343, алинея 1, б. „ а “, вр. член 342, алинея 1 и по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс. Към сегашния миг е открито, че на 10.10.2022 година К.М. (на 49 години) управлявал личния си лек автомобил, м. „ Шкода “, в с. Горна Гращица, област Кюстендил.

На кръстовище, формирано от улиците „ Г. Димитров “ и „ Ленин “, транспортното му средство се блъснало в лек автомобил, м. „ Опел “, ръководен от Б.С. (на 70 години). В резултат на ПТП са настъпили имуществени вреди. Водачите на двете коли са тествани с техническо средство за приложимост на алкохол.

Пробата на К.М. е отчела позитивен резултат – 2.07 промила, а на другия лидер е негативна. В хода на следствието на случая е изяснено, че провокиралият пътнотранспортното произшествие К.М. е полицейски чиновник в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Бобов дол.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР