Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Задържаха чужденец, пренесли през границата на страната недекларирани 78 980 британски паунда

Под управлението на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално поделение – Сливница, се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл. 251, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 05,30 ч. на 01.11.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, митническите чиновници от Търговско дружество Митница София са отклонили за рентгенова инспекция товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Западна Европа към Турция. Констатирана е била подозрителна компактност в тавана и страниците на кабината на транспортното средство. Инспекторите са разкрили крупна парична сума – 78 980 английски паунда.

Водачът – жителят на Турция С.А., и пътуващата с него С.Г., с двойно турско и унгарско поданство, не изпълнили задължението си за декларирането на валутата при преместването й през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. Предметът на незаконното действие е в огромни размери.

            С разпореждане на наблюдаващия прокурор задграничните жители са привлечени в качеството на обвинени за нарушение на наредбите на Валутния закон.

            За това закононарушение законът планува наказване до пет години „ отнемане от независимост “ или санкция в размер на една пета от цената на предмета закононарушение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР