Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действия
Коментари Харесай

Разследват опит за контрабанда на антични предмети през Дунав мост 2 /снимки/

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане по член 278а, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Около 1,30 ч. на 27.01.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат е дошъл лек автомобил „ Ауди “, с австрийски регистрационни номера, движещ се от Турция през България. Превозното средство е ръководено от Б.Ш., жител на Турция и България.
Митническите чиновници са отклонили за щателна митническа инспекция пристигналия. В градивните кухини на облегалките на седалките инспекторите са открили пакети, опаковани с найлон и черно тиксо. Водачът на транспортното средство е декларирал, че в тях има монети.
За случая неотложно е известено Гранично полицейско ръководство на Министерство на вътрешните работи - Видин и проверяващият служител на реда.
В изискванията на необходимост е осъществено претършуване и изземване. Описано е наличието на откритите 21 брой пакети - голям брой предмети с монетна форма от бял и жълт метал, фрагменти, предмети с форма на украшения и други, имащи признаци на артефакти. По-голяма част от тях са покрити с патина.
Б.Ш. е притеглен в качеството на обвинен за опит за изнасяне на културни полезности през границата на страната.
Понастоящем с разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа.
Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на лицето. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР