Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят активни

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят активни
Коментари Харесай

Кокаин за над 160 000 лева задържаха на граничен пункт Гюешево

Под управлението на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят дейни дейности по следствие за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София . Около 13,00 ч. на 10.11.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево митническите чиновници са направили инспекция на лек автомобил, м. " Мерцедес “, пътуващ в посока излаз от България.

Под предната лява седалка е бил открит особено построен тайник с автоматизиран механизъм за отваряне. В него са били укрити три пакета с бяло прахообразно вещество.

При изработен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото количество на предмета на закононарушението възлиза на 3,580 кг на стойност 161 100 лв., избрана според разпореждане на Министерски съвет за цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство - 21-годишният С.К. от гр. София, е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие. Той е арестуван за период до 72 часа.

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения. Работата по случая продължава.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Апелативна прокуратура – София с видео на кокаина от „ Гюешево “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР