Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия
Коментари Харесай

При проверка: Полицаи откриха близо 13 кг кокаин в кола

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 2, изр. 1 и изр. 2, т. 4, вр. алинея 1, изр. 1, прочие 4, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс.

На 12.06.2024 година в региона на гр. Симитли на основен път Е 79 автопатрул при 02 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград спрял за инспекция лек автомобил, ръководен от 53-годишен мъж. При осъществена информация в масивите на Министерство на вътрешните работи полицейските чиновници открили, че лицето е с голям брой престъпни прояви и е осъждано.

Водачът бил съпроводен в полицейското ръководство за тестване с дрегер за приложимост на опиати. При рутинна инспекция чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград открили под задните седалки на МПС изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обгърнати с транспарантно фолио.

При изискванията на необходимост е било осъществено претършуване на автомобила, при което са били открити 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото тегло на опиата е 12 699 грама.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор мъжът е притеглен в качеството на обвинен за държане на високорисково наркотично вещество в огромни размери за разпространяване. Престъпното действие е осъществено от него при изискванията на рисков рецидив. Понастоящем той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР